Montseny
Tindrà lloc al Figaró

23a edició del Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny

$urlFileEntry

Federació Europarc. Autor: Europarc

09/12/2019

El dimarts 17 de desembre de les 18 a les 20 h, el Figaró acollirà el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Després que s’iniciés el procés d’acreditació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) l’any 2011, s’han anat celebrant de forma periòdica les diferents edicions del Fòrum Permanent. El Fòrum és l’espai de participació i de treball per tal que tots els agents implicats al Montseny -tant del sector públic com del sector privat, personal de les administracions públiques, municipis, sector ambiental i sector turístic- puguin ser-ne partícips i definir l’estratègia turística del Montseny.

Després de l’èxit de participació del Fòrum Permanent del mes de juliol, en aquesta ocasió es donaran a conèixer a tots els assistents les novetats relacionades amb el turisme sostenible al Montseny i quin és l’estat del Pla d’acció. També es debatrà i es plantejarà la manera de realitzar el procés de renovació del projecte que s’haurà de treballar i dur a terme durant tot l’any 2020.

El Fòrum Permanent tindrà lloc el proper dimarts 17 de desembre a les 18 h a la Penya Blaugrana de Figaró-Montmany (c. Major, 37, bxs). La jornada és gratuïta i oberta a tothom, però per a un correcte desenvolupament de la sessió és convenient formalitzar la inscripció en el correu electrònic p.montseny.cets@diba.cat.

Carta Europea de Turisme Sostenible  (CETS)

La Carta Europea de Turisme Sostenible és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc, que assegura que l'ús turístic del Parc es desenvolupa de forma compatible amb la conservació del territori, tot minimitzant els impactes negatius que pot causar el turisme i contribuint al desenvolupament socioeconòmic local que aquesta activitat genera.

L'any 2011, tant el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac com el Parc Natural del Montseny van obtenir el reconeixement de la CETS. El 2017, els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix s’hi van sumar.

Per a més informació sobre el desplegament de la CETS al Parc Natural del Montseny i a la resta de parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Biodiversitat, ODS,