caes

Sant Llorenç-Obac La mostra de Geli es podrà veure fins al 23 d'octubre

La inauguració de l'exposició de Jaume Geli i l'acte multidisciplinari 'Encesa de veus' aplega una setantena de persones a la Pahissa del Marquet

29/06/2022

Amb l’inici de l’exposició ‘Beure la veu, buscar el bosc, encendre la nit’, acció, instal·lació, vídeo i poesia de  Jaume Geli, es va inaugurar el dissabte 25 de juny a les 18 h l’Espai pati i l’escala de la Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura. L’acte va ser tot un èxit i va aplegar més d’una setantena de persones. En el marc de les activitats i tallers que s’organitzen fins a finals d’any, el 9 de juliol es farà un taller de fotografia amb Jaume Cusidó.​​​​​​​

L'artista i escriptor Jaume Geli va inaugurar el nou espai expositiu de la Pahissa del Marquet -l'escala i el pati- amb una proposta ben original que traçava, en una multiplicitat de plans, vasos comunicants entre les diferents pràctiques que conformen el seu art. Geli va editar, especialment per a aquesta exposició, una plaquette amb textos sorgits de la relació amb el lloc on exposa, el pati i la natura circumdant, un entorn al qual retorna les experiències sensibles viscudes, mitjançant la poesia, el dibuix, l'escultura, la instal·lació i l'acció.

Després de les paraules del director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Àngel Miño Salinas, i d'Ester Xargay, responsable de la programació de la Pahissa, Geli va inaugurar la seva obra amb dues accions que van obrir i cloure l'acte "Encesa de veus, en l'esperit paraparèmic de Carles Hac Mor". Un esperit que invoca la llibertat i la confereix a tothom, espectadors i participants -una trentena, vinguts d'arreu de Catalunya, i també d'Ucraïna i de Cuba- en una vetllada llarga i tranquil·la, farcida d'humor, complicitats, poesia, acció, dansa, música, cant, etcètera, que es va desenvolupar pels voltants de la Pahissa del Marquet, i en la qual es van poder apreciar un ventall d'accents -lleidatans, gironins, vallesans, manresans, tarragonins i etcètera- i reivindicacions ben diverses -guerra d'Ucraïna, feminisme, violència de gènere, ecologia, l'art, l'escriptura, la poesia de Guillem Viladot, la de Gabriel Ferrater, la natura...- que van confluir en aquest mateix esperit, ben hacmorià, de distensió, companyonia i harmonia.

Hi van participar (per ordre d'actuació): Adolf Alcañiz, Jaume Geli i Glòria Polls, Andríi Antonovskyi, Dolors Bosch, Samira Badran, Zoe Balasch, Sandra Fradera, Ona Mestre, Imma Pla, Joana Sardà, Paca Rodrigo, Albert Rúbies, Mercè Capdevila, Albert Claramont, Montserrat Aloy, Marta Pérez Sierra, Miquel Santaeulàlia, Rosa Maria Arrazola, Montse Gort, Alina Canosa, Elena Sixto, Cris Giménez, Paulalba, víctor bonetarbolí, Joan Vinuesa, David Ymbernon, Ru Pla i Catalina Girona. 

A les nou del vespre va arribar un servei d'àpat cuinat pel restaurant Can Ramon de Sant Llorenç Savall que va permetre sopar a tots els participants i assistents que quedaven, tot esperant la foscor de la nit, en aquests dies més llargs de l'any, per poder gaudir de les dues instal·lacions lumíniques que Jaume Geli havia preparat al davant i al darrere de la Pahissa entre les quals va fer unes fantàstiques i sorprenents ombres xineses tot evocant els seus dibuixos, exposats a l'espai de l'escala, que les formes del seu cos i els elements que manipulava conferien a escala natural. Tot plegat va acabar cap a les dotze de la nit amb grans aplaudiments i un brindis de celebració de l'art de la poesia i de l'estiu.

Taller de fotografia amb Jaume Cusidó

A més a més de poder visitar les exposicions 'Aojar. El bosquejo des-velado', fotografies de Pep Mata, i 'Art entre lletres', de Pep Camps i Joan Vinuesa fins al 31 de juliol, el proper dissabte 9 de juliol s’ha programat un taller de fotografia a càrrec de Jaume Cusidó. L’activitat durarà tot el dia i servirà per millorar la tècnica i tornar de vacances amb fotografies esplèndides.

Així, el taller començarà a les 9.30 h i s’acabarà a les 20.30 h. Cusidó hi ensenyarà conceptes bàsics de la fotografia, composició fotogràfica, trucs i planificació amb Photopills i Sun Sur Surveyor. A la tarda se sortirà a practicar composició a l'entorn del Marquet de les Roques i, després, es retocaran i es farà crítica constructiva de les fotografies que s’hagin realitzat, ja sigui amb mòbil, amb càmera compacta o reflex.

Per participar cal portar mòbils o càmera fotogràfica. Al migdia, es pot dinar a la Pahissa, amb servei d'àpat d'un restaurant proper amb un menú de 20 euros, o bé, qui ho prefereixi, podrà portar el seu menú de casa.

La Pahissa del Marquet obre els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i els diumenges de 10 a 14 h. Tancat l'agost, entre Nadal i Cap d'Any i els festius d'entre setmana.

compartir

Font de la informació: La Pahissa del Marquet

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Educació ambiental, Educació ambiental,