Sant Llorenç-Obac
Per descobrir la riquesa natural i patrimonial

El Parc Natural de Sant Llorenç us ofereix passejades guiades tot l'any

$urlFileEntry

Serra de l'Obac. Autor: Aixa Íñigo

22/02/2018

Entre els mesos de febrer a juny i de setembre a desembre del 2018, cada diumenge al matí el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac organitza passejades guiades per donar a conèixer el seu entorn i immens patrimoni natural i cultural. Per poder participar, cal reservar prèviament als organitzadors de l’activitat escollida.

Els trenat-sis itineraris programats aquest 2018 tenen una durada d'entre dues i quatre hores i van dirigits a un públic general i familiar. Permeten descobrir el patrimoni natural i cultural del Parc Natural alhora que gaudim de l'entorn.

Es duen a terme en diferents indrets de l'espai protegit per tal d'oferir una visió àmplia de la diversitat del paisatge 
i del patrimoni. Així, entre les prop de quaranta sortides, n'hi ha per conèixer el relleu de la serra de l'Obac, els forns de calç, la riera de Talamanca, les tines de la vall del Flequer, la vinya, els bolets, el bosc i les orquídies, les herbes de Sant Joan, els ocells i els mamífers, etc., i d'altres que ressegueixen les històries de maquis i de masies, les rutes dels bandolers i, també, sortides poètiques.  

Totes estan guiades per coneixedors experts del territori que ajuden els participants a interpretar i comprendre els paisatges i a descobrir deliciosos racons amagats.

Podeu consultar totes les passejades al programa així com descarregar-vos-el [PDF]. Al llibret, les activitats senyalades amb un asterisc * són recomanades pel Geoparc de la Catalunya Central.

Informació general

Preu per sortida: Adults: 3 euros / Menors (entre sis 
i dotze anys) i majors de 65 anys: 2 euros.

10% de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals.

Horari: de les 11 a les 14 h, tret que se n'indiqui un altre de diferent.

Requisits: cal dur calçat còmode per caminar i cantimplora amb aigua.

Reserves: és imprescindible inscriure's prèviament per tenir garantida la participació.

Informació i inscripcions: contacteu directament amb els organitzadors de cada sortida. Trobareu les dades a la fitxa de l’activitat al programa.

Per a conèixer els programes de passejades guiades de la resta de parcs de la XPN, consulteu aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Educació ambiental, Educació ambiental,