Sant Llorenç-Obac
Xerrada a càrrec de Roger Puig i Daniel Pons

Resultats del cens de rapinyaires nocturns al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

$urlFileEntry

Roger Puig i Daniel Pons durant la xerrada. Autor: ADENC

10/10/2019

El passat mes de setembre, dins el marc dels cafès científics de l’ADENC, es va poder gaudir de la primera sessió de l’any amb la xerrada 'Seguiments de fauna i flora. Estratègies de conservació. Aplicació al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac'.

La xerrada va anar a càrrec d'en Roger Puig Gironès, investigador de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de les Muntanyes Mediterrànies (CMBMM), i en Daniel Pons Julià, biòleg i tècnic de Conservació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Al llarg de la xerrada, ambdós van explicar en quin estat es troba ara mateix el Parc Natural i van presentar l’actual Pla estratègic de conservació, així com els diferents seguiments de la biodiversitat que es duen a terme en els hàbitats del Parc. Un d’aquests seguiments és el de rapinyaires nocturns, que es va dur a terme al llarg de l’hivern d’aquest últim any pel CMBMM amb la col·laboració de l’ADENC i uns setanta voluntaris.

En aquest enllaç podeu consultar el mapa amb el resultat dels censos realitzats per aquests voluntaris. L’espècie detectada ha estat, principalment, el gamarús (Strix aluco), rapinyaire associat a zones forestals. Gràcies a tot aquest esforç, ara es pot conèixer millor l’estat d’aquestes aus al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i quin és el territori ocupat per l'espècie.

compartir

Font de la informació: ADENC (Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura)

Categoria: Sant Llorenç-Obac, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,