Xarxa de Parcs Naturals
Gratuïtes, si bé cal fer reserva prèvia

Nova temporada de les rutes teatralitzades inclusives

$urlFileEntry

Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera

16/05/2018

La Xarxa de Parcs Naturals ha iniciat un nou programa de rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Gratuïtes, consulteu les dates i feu la vostra reserva.

Els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l’expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre. Aquestes rutes teatralitzades, dirigides a tothom, faciliten l’accés tot pensant en la diversitat funcional de la població i, en el moment de fer la reserva, es pot demanar un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat.

Informació i calendari 2018

· Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

"Emboscada, un viatge pels cinc sentits" és un itinerari guiat inclusiu, amb dos actors i un educador ambiental, que es fa a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac a l’Obac Vell.

Dates: 2 de juny / 8 de setembre / 6 d'octubre / 10 de novembre.

Durada: 1 h i 30 min. Longitud: 800 m. Dificultat: baixa.

Lloc: Casa Nova de l’Obac (ctra. B.-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8).·

· Parc del Montnegre i el Corredor

"Camins, un viatge pels cinc sentits", aquesta ruta teatralitzada transcorre pels entorns del santuari del Corredor, per una part de l'itinerari de la plana del Corredor. De la mà de personatges singulars, la ruta transcorre per poc menys d'un quilòmetre i mig de llargada, s’explora la natura amb els cincs sentits.

Dates: 14 d'abril / 12 de maig / 9 de juny / 14 de juliol / 15 de setembre / 14 d'octubre.

Lloc: Centre d’Informació del Santuari del Corredor (Dosrius).

· Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

"Aigua, un viatge pels cinc sentits" es fa a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, de la mà de personatges singulars.

Dates: 26 de maig / 30 de juny / 28 de juliol / 1 de setembre / 22 de setembre / 20 d'octubre.

Durada: 1 h. Longitud: 800 m. Dificultat: baixa.

Lloc: Centre d’Informació Can Casades (ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 21. Santa Fe de Montseny).

Per poder realitzar les rutes cal inscripció prèvia.

Informació i reserves

Tel. 937 855 461 - A/e: rutesteatre@diba.cat.

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

La XPN duu a terme accions encaminades a facilitar l'accés al medi natural a les persones amb discapacitats. Les dificultats d'alguns col·lectius per realitzar les activitats (itineraris, rutes guiades, activitats lúdiques, activitats escolars, etc.) que s'ofereixen en els espais protegits reclamen que es facin tots els esforços possibles per tal de millorar l'accessibilitat de tothom.

Dins l'àmbit del Conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona per al desenvolupament del Pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, s'estan duent a terme alguns projectes per adaptar itineraris senyalitzats i programes pedagògics al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i sensorials.

Amplieu en aquest enllaç la informació sobre els recursos, materials, programes, etc. destinats a garantir l'accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Educació ambiental,