caes

Montseny | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Montesquiu | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El Concurs d'auques l'han guanyat tres alumnes de l'Escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta

El programa Coneguem els nostres parcs tanca el curs 2024 amb la participació de 7.907 alumnes de 204 escoles

25/06/2024

Amb l’arribada de l’estiu i el final del curs escolar també acaba el programa escolar Coneguem els nostres parcs. En l’edició d’enguany, hi han participat 7.907 alumnes de sisè de primària, distribuïts en 338 grups pertanyents a un total de 204 escoles de municipis de la província de Barcelona. Aquest any s’ha celebrat la 4a edició del Concurs d’auques dels parcs, que han guanyat tres alumnes de l’Escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta amb una auca sobre una sortida al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Una de les activitats principals que es duen a terme dins el programa Coneguem els nostres parcs és la realització d’un itinerari per alguns dels parcs que formen la Xarxa de Parcs Naturals amb l’acompanyament d’educadors ambientals amb experiència i coneixement sobre la zona. Els parcs que es proposen en el si del programa són el Parc del Garraf, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Parc del Montnegre i Corredor, el Parc del Castell de Montesquiu i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

4a edició del Concurs d'auques dels parcs

Durant el curs 2023-2024 s’ha celebrat la 4a edició del Concurs d’auques dels parcs sota el marc del mateix programa. Els guardonats han estat els alumnes de sisè de Primària Jan Ordeig, Gal·la Rosell i Sira Márquez de l’Escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta per "L’auca de Collformic", basada en els aprenentatges adquirits i les experiències viscudes durant la sortida que el grup classe va realitzar al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

De l’auca guanyadora, s’han valorat especialment els dibuixos explicatius de l’experiència de l’alumnat, plens de detalls i colors, a més de la cura en el llenguatge i l’originalitat de la rima utilitzada. Com a premi, l’escola ha rebut una càmera de fotografies digital submergible amb connexió wifi i cada alumne una motxilla del naturalista equipada amb binocles, cantimplora, guies de camp i materials didàctics de la Xarxa de Parcs Naturals.

D’aquest manera, es tanca una nova edició d’aquest programa, plena de vivències compartides amb més de dues-centes escoles que han participat en aquest projecte d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona i milers d’infants que s’han apropat al medi natural per gaudir de la natura i aprofundir en el seu coneixement.

compartir

Font de la informació: Anthesis

Categoria: Programa escolar Coneguem els nostres parcs, Educació ambiental, Montseny, Guilleries-Savassona, Parc Agrari, Montesquiu, Garraf, Montnegre-Corredor, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Act. de tot l'any,