Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals
Amb els autors catalans Míriam Cano i Martí Sales

Sardenya, escenari de dos nous recitals de Poesia als parcs. Lletres i paisatges

$urlFileEntry

Recital a Sardenya. Autor: Tramoia

12/09/2019

Com cada any una delegació catalana formada per representants institucionals i artistes catalans s’ha desplaçat a l'illa de Sardenya per participar als actes culturals que organitza l’Obra Cultural de l’Alguer en motiu de les festes del 31 d’agost.

Els poetes participants enguany han estat la Míriam Cano i en Martí Sales i, en aquesta edició, els recitals s'han fet en dos escenaris nous. El primer, celebrat a la nova seu del Parc Nacional de l’Illa de l’Asinara, recentment inaugurada al municipi de Porto Torres, va ser un emotiu homenatge a Gigi Pittalis, mort recentment, que a més dels poetes catalans va comptar amb un nombrosa participació de poetes amics de Pittalis. A part de la intervenció d’agraïment de la seva vídua, el recital va anar a cura de Sergio Garau i hi van participar Roberto Demantis, Giovanni Salis, Alessandro Doro, Maria Sedda, Giovanni Oliva i Ignazio Chessa.

Els poetes catalans van llegir fragments del llibre Cremen cels, elaborat conjuntament en una estada creativa al Delta de l’Ebre. Martí Sales també va llegir un fragment del seu darrer llibre La cremallera. Míriam Cano va llegir un poema de Mireia Calafell, del poemari Tantes mudes i va cloure amb tota una declaració d’intencions recitant "A favor del futur”, de Gabriel Ferrater. El recital va aplegar una trentena de persones.

El segon recital es fa celebrar en un carreró del municipi de Santa Maria la Palma, al Parc de Port del Comte, on s’hi va aplegar un nombrós públic, prop de la seixantena de persones. La proposta va comptar amb Pere Lluís Alvau, qui va fer un recorregut per diferents poesies d’autors algueresos a l'entorn del camp, el paisatge i la vida a pagès. Alguns dels autors i autores que es van poder escoltar van ser Rafael Catardi, Antoni Coronzu, Nardo Secchi, Carmen Dore, Antoni Cannu, Ramon Cravellet i Cinzia Paulucci. Una flauta travessera va acompanyar el lector sard.

Per la banda catalana, Martí Sales va revolucionar el públic fent-lo participar en una espècie de joc del telèfon en què tothom havia de dir el vers de Francesc Garriga Barata “Tothom tindrà el que busca, ningú sabrà què troba” al seu veí o veïna. També va llegir un altre fragment del seu llibre La cremallera i un poema de la mallorquina Antònia Vicens, la qual havia d’haver participar al recital, però que finalment no va poder assistir-hi.

Cano va recitar de nou els poemes d'Ancoratge i les composicions de Mireia Calafell i Gabriel Ferrater. Per tancar, va llegir un poema escrit per Martí Sales que portava per títol "Cremen cels".

Propers recitals

Us recordem els propers espectacles poeticomusicals del mes de setembre:

Divendres 13 de setembre, 19 h - Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Lloc: Casa Museu Verdaguer. Carrer Major, 7. Folgueroles.

"Tanta carn bruta". Recital poètic a càrrec de Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch (premis Francesc Garriga en les tres darreres edicions). Amb la participació d’Ona Fusté, ballarina contemporània. En col·laboració amb la Fundació Jacint Verdaguer.

Diumenge 15 de setembre, 12 h - Parc del Montnegre i el Corredor. ANY BROSSA.

Lloc: Font de Pradelló. Ca l’Agustí. Olzinelles, Sant Celoni.

Recital i passejada poètica en homenatge a Joan Brossa amb Perejaume, Manuel Guerrero i Carles Rebassa. Acompanyament musical a càrrec de Ramon Juan Sitjar (guitarra).

Nota: En cas que plogui, l’acte es farà a la sala d’actes de la Rectoria Vella de Sant Celoni (passeig de la Rectoria Vella, s/n).

Seguiu-nos a les xarxes

A la pàgina web del cicle podeu consultar tota la programació fins a final d'any i, en el canal Youtube i la pàgina de Facebook trobar els enregistraments i la informació dels diversos cicles. En aquest enllaç us podeu descarregar el programa [PDF].

Des de l’any 2008, el programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges compta amb el suport i la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb qui des del 2010 la Diputació de Barcelona té subscrit un conveni de col·laboració mútua per donar suport al cicle.

compartir

Font de la informació: Tramoia Produccions Culturals

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Poesia als Parcs, Educació ambiental, Educació ambiental, Poesia als parcs, Notícies d'arreu, Viu el parc, general,