Selector de idioma

CAES

Capçalera

Títol montseny

Montseny

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Montseny L'activitat es va ajustar al protocol de mesures de seguretat i prevenció davant la COVID-19

Bona acollida del taller familiar sobre el tritó del Montseny

Instant del taller. Autor: Ademc
Instant del taller. Autor: Ademc
20/10/2020

La plaça de la Vila del poble de Montseny va acollir el diumenge 4 d’octubre un taller familiar sobre el tritó del Montseny. Conduït per educadores d'Ademc, durant l’activitat es va oferir una explicació sobre les característiques d’aquesta espècie endèmica d’amfibi que només es troba al Montseny i els participants van poder elaborar i decorar tritons amb guix. La proposta s’emmarcava en el Dia Europeu del Parcs i la Setmana de la Natura 2020.

Montseny | Diputació de Barcelona S'amplia l'horari dels guardes i s'augmenta el nombre d'informadors i la senyalització

Noves mesures per regular i restringir l'accés al Parc Natural del Montseny

Guarda del Parc informant els visitants. Autor: XPN
Guarda del Parc informant els visitants. Autor: XPN
16/10/2020

La Diputació de Barcelona, gestora del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha acordat incrementar les mesures de vigilància i accés a aquest espai natural per tal d’evitar situacions de concentració de vehicles i visitants en punts determinats del Parc. Entre les mesures adoptades per a aquest cap de setmana hi ha una ampliació de l’horari dels guardes del Parc que cobrirà la jornada des de les 8 del matí fins a les 19 h, així com incrementar el nombre d’informadors per a la regulació del trànsit en accessos a les zones més conflictives, fora de les carreteres principals.

Montseny El 31 d'octubre i 1 de novembre i 14 i 15 de novembre

La Rectoria de Vallcàrquera, al Figaró, ofereix una estada de cap de setmana per conèixer el món dels bolets

Durant l'estada es fa una exposició de bolets.<br />Autor: Aprèn
Durant l'estada es fa una exposició de bolets.
Autor: Aprèn
14/10/2020

Tocats pels bolets. Aprèn, Serveis ambientals ofereix aquesta tardor una estada de cap de setmana a la Rectoria de Vallcàrquera, al Figaró, al Parc Natural del Montseny, per conèixer l'apassionant món dels bolets. Les estades es poden fer el cap de setmana de la castanyada, el 31 d'octubre i 1 de novembre, o el del 14 i 15 de novembre.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El document es tanca amb un decàleg sobre què es pot fer i què no en relació amb l’estudi i la manipulació dels amfibis

S'edita un manual de bones pràctiques en bioseguretat dins el projecte Life Tritó Montseny

Manual de bones pràctiques en bioseguretat.<br />Autor: Life Tritó Montseny
Manual de bones pràctiques en bioseguretat.
Autor: Life Tritó Montseny
13/10/2020

El manual de bones pràctiques en bioseguretat està dirigit a entitats d’educació ambiental, escoles de natura i centres educatius i pretén divulgar la problemàtica de les malalties infeccioses en els amfibis i sensibilitzar-ne la població perquè pugui realitzar activitats educatives sense introduir patògens al medi.

Montseny En el marc del Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny

El Montseny celebra el Dia Internacional de les Dones Rurals amb dos tallers i una acció participativa a les xarxes socials

Cartell de l'efemèride. Autora: Cori Comajoncosa
Cartell de l'efemèride. Autora: Cori Comajoncosa
12/10/2020

El 15 d’octubre és el Dia Internacional de les Dones Rurals. El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny organitza en el marc del seu Pla d'igualtat de gènere dos tallers adreçats a dones, el 15 i el 17 d'octubre. Així mateix, fa una crida a les dones de la Reserva de la Biosfera perquè parlin en un vídeo sobre dones que les hagin marcat. Està previst que se'n faci difusió a les xarxes socials del Parc Natural.

Montseny Hi van participar una quarantena de persones

La primera matinal de neteja als boscos de ribera dels rius del Montseny recull 60 kgs de deixalles

Alguns voluntaris amb la brossa recollida. <br />Autor: AETM
Alguns voluntaris amb la brossa recollida.
Autor: AETM
09/10/2020

Després d’un estiu on el turisme d'interior ha salvat part de la temporada al Montseny, l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny va organitzar el dissabte 3 d'octubre una jornada participativa, amb la finalitat de netejar alguns boscos de ribera del Montseny, que han sofert una gran freqüentació durant aquests mesos de calor. Unes quaranta persones van recollir uns 60 quilos de deixalles.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Guilleries-Savassona | Montnegre-Corredor | Diputació de Barcelona Per col·laborar cal registrar-se a la plataforma www.lirons.org

Neix www.lirons.org, una nova plataforma de seguiment d'aquesta espècie basada en la ciència ciutadana

Liró gris (Glis glis). Autor: Oriol Massana
Liró gris (Glis glis). Autor: Oriol Massana
09/10/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers obre una nova plataforma web (www.lirons.org) per al seguiment i estudi del liró gris (Glis glis). Formada per una combinació entre investigadors professionals i persones voluntàries, té l'objectiu principal de recollir dades suficients sobre aquesta espècie i veure així la seva resposta als canvis del clima i del paisatge. El programa de seguiment del liró gris compta amb una trentena d'estacions a Catalunya algunes d'elles situades al Parc del Montnegre i el Corredor, al Parc Natural del Montseny i a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, on compten amb el suport principal de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Aplega les novetats dels mesos de juliol, agost i setembre

Ja ha sortit el 7è butlletí de notícies del Life Tritó Montseny

7è butlletí. Autor: Life Tritó Montseny
7è butlletí. Autor: Life Tritó Montseny
08/10/2020

El 7è butlletí digital aplega les darreres notícies i novetats del projecte Life Tritó Montseny publicades durant els mesos de juliol, agost i setembre. Amb una periodicitat trimestral, el butlletí s'edita en tres idiomes (català, castellà i anglès) i per rebre’l cal subscriure-s’hi.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El Bus Parc incrementa la freqüència de pas amb serveis cada hora

El Parc Natural del Montseny adopta mesures per evitar la concentració de visitants i els comportaments incívics

Bus Parc a Santa Fe. Autor: Diputació de Barcelona
Bus Parc a Santa Fe. Autor: Diputació de Barcelona
08/10/2020

La direcció del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha adoptat diverses mesures per evitar aglomeracions en determinats punts de l’espai natural així com els comportaments incívics. La gran afluència dels mesos d’estiu i la previsió que aquesta tardor es pugui incrementar, ja que tradicionalment és l’època de l’any amb més presència de visitants, ha creat una gran preocupació entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que l’integren com també entre els responsables del Parc, especialment pels comportaments incívics i de poc respecte cap al medi natural d’una part cada vegada més nombrosa de visitants.

Montseny Amb tallers, contes i espectacle

Un centenar de persones a la Matinal de Viu el parc al Brull

Contes al cistell. Autor: Fusic
Contes al cistell. Autor: Fusic
07/10/2020

L'entorn de Sant Martí del Brull va acollir el diumenge 20 de setembre la Matinal de Viu el parc al Parc Natural del Montseny. Hi van assistir un centenar de persones. Es van fer tallers familiars, contes i un espectacle.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.