Montseny

Montseny La proposta va tenir una gran acollida i va aplegar un centenar de persones

Èxit de la Jornada de presentació del Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Detall dels tallers. Autor: XPN
Detall dels tallers. Autor: XPN
14/06/2019

El dijous 6 de juny es va celebrar a l’espai Les Albes de Campins la Jornada de presentació del Pla d’igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny. La Jornada, amb un programa de ponències, tallers i activitats que es van desenvolupar al llarg de tot el dia, va tenir una gran rebuda i es va arribar al centenar d’assistents.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Montseny Gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el 2 i 3 de juliol a Bellaterra i el Parc Natural del Montseny

Inscripcions obertes per al curs d'estiu sobre cremes prescrites i pasturatge per a la gestió sostenible i la conservació d'espais oberts de muntanya

Crema prescrita. Autor: Ll. Martínez / XPN
Crema prescrita. Autor: Ll. Martínez / XPN
14/06/2019

El curs, que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a Bellaterra i el dimecres 3 de juliol al Parc Natural del Montseny, té l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre la importància de la gestió i conservació dels espais oberts de muntanya del sud d'Europa, actualment immersos en processos de canvi global.

Montseny Està gestionat per l'Institut Català d'Ornitologia (ICO)

El Parc Natural del Montseny posa en marxa un centre per a la recerca en ciències naturals

Fontmartina. Autor: XPN
Fontmartina. Autor: XPN
13/06/2019

El Parc Natural del Montseny disposa d’un centre per a la recerca i centre per a investigadors per fer-hi estades i estudiar l’entorn de l’espai natural des de qualsevol vessat científica. Es tracta de l’Estació Biològica del Montseny, dos equipaments de la Diputació de Barcelona, un situat a Fontmartina, al municipi de Fogars de Montclús, i el segon, l’alberg del Puig, a Sant Marçal, gestionada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Montseny Van extreure més de 2.000 peus

Els voluntaris retiren la planta invasora seneci del Cap al Parc Natural del Montseny

Voluntaris a Collformic. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris a Collformic. Autor: Cercle Voluntaris
31/05/2019

El dissabte 25 de maig els voluntaris del Cercle van celebrar el Dia Europeu dels Parcs amb una acció als entorns de Collformic (Parc Natural del Montseny) durant la qual van extreure més de 2.000 peus de l’espècie invasora seneci del Cap (‘Senecio inaequidens’).

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El diumenge 2 de juny

Trajectes guiats amb el Bus Parc per celebrar el Dia Europeu dels Parcs

Bus Parc al Montseny. Autor: Diputació Barcelona
Bus Parc al Montseny. Autor: Diputació Barcelona
30/05/2019

El diumenge 2 de juny, dins la commemoració del Dia Europeu dels Parcs, el servei de transport públic integrat Bus Parc per accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac oferirà un servei de guiatge explicatiu dels diferents elements que s’identifiquen durant el trajecte.

Montseny L'acte, gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el dijous 6 de juny a l'espai Les Albes de Campins

Jornada de presentació del Pla d'igualtat de gènere i desenvolupament rural sostenible de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Dones del Montseny. Autor: Txema Morales / XPN
Dones del Montseny. Autor: Txema Morales / XPN
20/05/2019

El proper dijous 6 de juny de les 10 a les 19.30 h, l’espai Les Albes (Campins) acollirà la Jornada de presentació del Pla d’igualtat de gènere i desenvolupament rural sostenible de la Reserva de la Biosfera del Montseny. La trobada és gratuïta i oberta a totes les persones interessades. És recomanable inscriure's prèviament al correu electrònic p.montseny.rbiosfera@diba.cat.

Montseny La jornada de treball va aplegar 27 experts

Segona jornada d'hidròlegs en el marc del projecte Life Tritó Montseny

Trobada d'experts hidròlegs. Autor: Life Tritó Montseny
Trobada d'experts hidròlegs. Autor: Life Tritó Montseny
20/05/2019

El 14 de maig, a Masia Mariona va tenir lloc la segona trobada del grup d'hidròlegs del projecte Life Tritó Montseny. Els objectius d'aquest taller participatiu eren identificar les futures línies de treball i de recerca per conèixer la dinàmica hidrològica del Montseny i aconseguir els resultats següents: Consolidació del grup d'hidrologia; Definir-ne les necessitats concretes; Interpretar correctament els treballs científics, buits de coneixement i els aspectes que no compten amb un consens científic, Identificar les futures línies de treball a seguir pels hidròlegs implicats.

Montseny En el marc del cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera

El Life Tritó Montseny ofereix una ponència sobre bioseguretat que alerta de les malalties emergents que afecten els amfibis

Jornada. Autor: Life Tritó Montseny
Jornada. Autor: Life Tritó Montseny
17/05/2015

El divendres 10 de maig, la sala de la Unió Batllorienca (la Batllòria, Sant Celoni) va acollir el cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera. Durant la jornada, Daniel Guinart, tècnic de conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i coordinador tècnic del projecte Life Tritó Montseny, i Daniel Fernández, del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP), van exposar el tema de la bioseguretat.

Montseny En l'elaboració de l'inventari del patrimoni cultural immaterial de Menorca

L'inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny, model a Menorca

Instant del 'Jaleo'. Autor: IPACIM
Instant del 'Jaleo'. Autor: IPACIM
15/05/2019

Les IV Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, que van tenir lloc a començaments de maig a Maó (Menorca), van ser l’escenari on es va presentar el nou web de l’inventari del patrimoni cultural immaterial de Menorca. En la presentació del nou recurs, Pilar Vinent, del Consell Insular, i Antoni Camps, de l’Institut Menorquí d’Estudis, van recordar el projecte pioner dut a terme al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, on es va desenvolupar la metodologia que, millorada, s’ha seguit a Menorca per fer aquest inventari.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.