Montseny

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Hi haurà quatre recitals virtuals i deu presencials

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges arriba als quinze anys

Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
27/07/2020

El 15è cicle de Poesia als parcs. Lletres i paisatges comptarà enguany amb deu recitals presencials i quatre recitals no presencials que s'emetran pel canal de Youtube temàtic. Els espectacles amb públic començaran a finals d'agost en diversos espais singulars de la Xarxa de Parcs Naturals i altres parcs naturals a Catalunya i també a Sardenya. Poesia als parcs. Lletres i paisatges l'organitza conjuntament la Xarxa de Parcs Naturals i la Institució de les Lletres Catalanes. Enguany, es commemoren l’Any Perucho i l’Any Carner.

Montseny Entre agost i novembre, hi haurà Nit d'estels, Matinal al parc, concerts, tallers, contes i animacions infantils...

A l'agost, comencen les activitats del 28è Viu el parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Cartell. Autor: XPN
Cartell. Autor: XPN
27/07/2020

Un any més, i ja en són vint-i-vuit, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny acull el programa Viu el parc amb activitats diverses adreçades principalment al públic familiar. Enguany, els actes centrals són la Nit d'estels a Cànoves i Samalús (29 d’agost), la Matinal al parc el diumenge 20 de setembre al Brull i l’espectacle del cicle Parcs en concert (diumenge 4 d’octubre) a l’Espai Montseny de Viladrau. A més, entre els mesos d’agost i octubre, els municipis organitzen nombroses propostes que van des de tallers i sessions de contes fins a concerts.

Montseny Van participar-hi 57 persones, representants de l'administració, entitats, sector turistic i empreses locals

El 24è Fòrum Permanent de la CETS al Parc Natural del Montseny presenta la reformulació del procés de renovació per al període 2021-2025

Assistents al 24è Fòrum Permanent. Autor: XPN
Assistents al 24è Fòrum Permanent. Autor: XPN
25/07/2020

Durant el 24è Fòrum Permanent de la CETS al Parc Natural del Montseny, celebrat virtualment el 15 de juliol, es va presentar la reformulació del procés de renovació de l’acreditació per al període 2021-2025 mitjançant una proposta de treball alternativa per poder continuar el procés participatiu en línia i l’elaboració d’un qüestionari. La sessió va aplegar 57 persones en representació tant de l’administració com de les empreses.

Montseny Entre el 24 de juliol i el 30 d'agost

L'exposició sobre els '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny' arriba al Brull

Detall de l'exposició a la Rectoria del Brull. Autor: XPN
Detall de l'exposició a la Rectoria del Brull. Autor: XPN
22/07/2020

Després d’estar exposada a l'Espai Montseny de Viladrau, la mostra itinerant '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)' podrà visitar-se al Centre d’Informació de la Rectoria del Brull entre el 24 de juliol i el 30 d’agost, tots els dies de 9 a 15 h, excepte els dimecres i els dijous. Al setembre, viatjarà a Seva i a l’octubre, a Gualba. Comissariada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), l'exposició està realitzada conjuntament per les diputacions de Barcelona i de Girona i el Parc Zoològic de Barcelona.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona S'ha convocat la 6a edició del Premi

Un estudi sobre els efectes de la censura franquista en la traducció catalana guanya el 5è Premi Rafael Patxot i Jubert

Rafael Patxot i Jubert. Autor: Univers Patxot
Rafael Patxot i Jubert. Autor: Univers Patxot
21/07/2020

Lara Estany i Freire, investigadora del Grup d’Estudis de la Traducció Contemporània al Català (GETCC) de la UAB, és la guanyadora del 5è Premi Rafael Patxot i Jubert pel treball La censura franquista i la traducció catalana de narrativa als anys seixanta. El Premi, convocat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) té una dotació de 5.000 euros que aporta la Diputació de Barcelona i l’edició del volum. A més, s’ha convocat la 6a edició del Premi i els originals podran presentar-se a l’IEC a partir de l’11 de setembre.

Montseny Es va presentar a Aiguafreda

Es publica el volum 35 de les Monografies del Montseny

Presentació del volum 35 a Aiguafreda. <br />Autor: Ajuntament d'Aiguafreda
Presentació del volum 35 a Aiguafreda.
Autor: Ajuntament d'Aiguafreda
13/07/2020

L'associació Amics del Montseny ha publicat el volum 35 de les Monografies del Montseny, que es va presentar el dissabte 11 de juliol a la sala el Talleret d'Aiguafreda, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Amb aquest nou volum anual, la publicació acumula fins avui 591 articles, fet que la converteix en una mena de Bíblia del Montseny, una font imprescindible per completar qualsevol recerca sobre un tema montsenyenc.

Montseny El butlletí és trimestral i s'edita en tres idiomes

El 6è butlletí del Life Tritó Montseny recull les novetats informatives de primavera

Tritó del Montseny. Autor: Life Tritó Montseny
Tritó del Montseny. Autor: Life Tritó Montseny
11/07/2020

El 6è butlletí digital del Life Tritó Montseny aplega totes les notícies del projecte aparegudes durant els mesos d’abril, maig i juny. La publicació té una periodicitat trimestral i s'edita en català, castellà i anglès.

Montseny Per a l'èxit del projecte cal garantir la connectivitat fluvial, la restauració d'hàbitats de ribera i assegurar el cabal dels torrents

Se celebra la reunió de seguiment i revisió del projecte Life Tritó Montseny amb presència de monitoratge extern

Hàbitat de ribera del Montseny.<br />Autor: Iñaki Relanzón
Hàbitat de ribera del Montseny.
Autor: Iñaki Relanzón
08/07/2020

El dimarts 23 de juny, es va realitzar una reunió telemàtica de seguiment del Life Tritó Montseny amb l’objectiu de valorar l'estat actual de la cinquantena d'accions, revisar els aspectes tècnics i financers del projecte i apuntar noves mesures i actuacions a desenvolupar. La sessió va comptar amb el monitoratge extern de María José Aramburu, que actuava d'interlocutora davant l’Agència Executiva de la Petita i Mitjana Empresa (EASME) de la Comissió Europea.

Montseny Es van revisar els aspectes i accions comunicatives del projecte

11a reunió de la comissió de comunicació del Life Tritó Montseny

Participants a la reunió. Autor: Life Tritó Montseny
Participants a la reunió. Autor: Life Tritó Montseny
08/07/2020

El divendres 19 de juny es va realitzar l’onzena reunió de la comissió de comunicació del Life Tritó Montseny que, a causa de la COVID-19, va tenir lloc via telemàtica. Van assistir-hi nou representants dels socis del projecte, els quals van fer un repàs dels temes vinculats a la comunicació del Life Tritó Montseny. Entre d’altres, es van abordar el documental, l’exposició, les notes de premsa, la pàgina web i els canals propis de Twitter i Youtube.

Montseny Més endavant s'hi faran visites guiades

Tagamanent inaugura la restauració del conjunt monumental del turó

Instant de la inauguració. Autor: XPN
Instant de la inauguració. Autor: XPN
06/07/2020

La festa d'inauguració de la restauració del conjunt monumental de Tagamanent, que es va fer diumenge 5 de juliol al migdia, va acollir una trentena de persones. L'aplec recordava temps antics, quan el turó era el centre del municipi i acollia l'església de Santa Maria, la rectoria i l'ajuntament. Ara, el Parc Natural del Montseny prepara la contractació per oferir visites guiades al conjunt i també estudia com fer un camí alternatiu d'accés en millors condicions.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.