Montseny

Montseny Fèlix Amat va oferir una presentació de l’espècie

El tritó del Montseny, a la Fira Mediambiental Eco Vita, a Riells i Viabrea

Amat durant la presentació. Autor: XPN
Amat durant la presentació. Autor: XPN
04/05/2018

Els dies 28 i 29 d'abril es va celebrar la Fira Mediambiental del Montseny, a Riells i Viabrea. Amb el nom 'La natura ECO_VITA és vida', l’esdeveniment va oferir un seguit d'activitats per al públic familiar. L'objectiu principal era involucrar les poblacions d'aquesta àrea geogràfica a Riells i Viabrea, un dels divuit municipis que formen part de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Enguany, la Fira ha posat el focus en la problemàtica de l'aigua, sempre amb el segell de qualitat del Montseny.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Una cinquantena de propostes entre el 16 i el 27 de maig

La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes

Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
04/05/2018

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Enguany, per commemorar l’efemèride els espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals organitzen, entre el 16 i el 27 de maig, més de cinquanta activitats gratuïtes. 

Montseny Adreçada a especialistes i tècnics, però també a voluntaris i aficionats

La Reserva de la Biosfera del Montseny estrena pàgina web!

Pàgina d'inici de la nova web. Autor: XPN
Pàgina d'inici de la nova web. Autor: XPN
04/05/2018

Us convidem a visitar la nova pàgina web Reserva de la Biosfera del Montseny de la Xarxa de Parcs Naturals. El lloc web recull un gran volum d’informació d’interès distribuïda en els apartats següents: informació general, conservació, desenvolupament sostenible, sensibilització i educació ambiental i recursos.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació acaba el 30 de novembre

Es convoca la 4a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Premiats. Autor: IEC
Premiats. Autor: IEC
23/04/2018

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la quarta edició del Premi Rafael Patxot i Jubert, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2019, a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun aspecte de la cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística). La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros.

Montseny S’ofereix material adaptat i intèrpret de llenguatge de signes

Nova edició d''Aigua', la ruta teatralitzada inclusiva al Parc Natural del Montseny

Ruta al Montseny. Autor: XPN
Ruta al Montseny. Autor: XPN
09/04/2018

Les visites teatralitzades inclusives s'han programat en dates puntuals (amb una periodicitat mensual) entre abril i octubre, exceptuant agost. De la mà de personatges singulars, aquest itinerari inclusiu que porta per nom 'Aigua, un viatge pels cinc sentits' es fa a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe.

Montseny El dijous 12 d’abril a les 20 h

Ponència sobre Rafael Patxot al Museu de Granollers

Conferència. Autor: Centre d'Estudis de Granollers
Conferència. Autor: Centre d'Estudis de Granollers
06/04/2018

El proper dijous 12 d’abril a les 20 h, el Museu de Granollers acull la ponència 'Rere les passes vallesanes de Rafael Patxot i Jubert', a càrrec de l'historiador Xavier Ciurans. L'entrada és lliure i gratuïta.

Montseny Amb la col·laboració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC)

Jornada de treball a Masia Mariona sobre el tritó del Montseny

Reunió a Masia Mariona. Autor: XPN
Reunió a Masia Mariona. Autor: XPN
06/04/2018

El divendres 16 de març, la seu de l'Oficina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Masia Mariona, va acollir la celebració d’una jornada taller amb l'objectiu de definir la reintroducció del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) al seu hàbitat natural.

Montseny S'ha posat en marxa una web de promoció i comercialització en línia

Es reactiva i s'amplia el Mercat virtual de productes del Montseny

Mostra de productes. Autor: XPN
Mostra de productes. Autor: XPN
05/04/2018

El Mercat virtual de productors del Montseny és un instrument innovador de divulgació i de suport a la comercialització en circuit curt. Es tracta d’una web de promoció i comercialització electrònica que facilita la comunicació i la venda directa entre els productors del Parc Natural i els consumidors.

Montseny Amb la informació més rellevant del Parc Natural i 10 punts d’interès

Es reedita el desplegable del Parc Natural del Montseny

Detall del desplegable. Autor: XPN
Detall del desplegable. Autor: XPN
26/03/2018

La reedició del document de benvinguda al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny compta amb un nou disseny i recull la informació més important sobre la biodiversitat, història i ocupació humana, aprofitament socioeconòmic i ús públic. També conté una selecció dels deu punts d'interès més destacables d’aquest espai natural protegit, amb una breu explicació, ubicats en el mapa del Parc i Reserva de la Biosfera. Al desplegable hi trobareu la relació d'accessos, centres i punts d’informació i resta d’equipaments.

Mostrando el intervalo 11 - 20 de 20 resultados.