Xarxa de Parcs Naturals

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs La informació recollida fins al moment ha permès ajustar horaris i llocs de sortida d’algunes activitats, entre d’altres

Es posa a disposició dels visitants una enquesta de valoració de la seva estada als parcs

Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
16/02/2018

La Xarxa de Parcs Naturals disposa, en el seu portal web, d’un apartat d'enquesta adreçat als visitants i usuaris dels diversos parcs que la integren per tal que aquests valorin les seves visites i estades als espais naturals. Les respostes, valoracions i suggeriments recopilats fins al moment ja han permès, entre d’altres mesures, ajustar els horaris de determinades passejades guiades, modificar el lloc de sortida de rutes de marxa nòrdica o augmentar l’oferta de tallers i activitats familiars.

Montseny | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Montesquiu | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals En gaudiran prop de 6.000 infants

Comencen els itineraris guiats del programa d'educació ambiental Coneguem els nostres parcs

Infants realitzant una sortida. Autor: Oriol Clavera
Infants realitzant una sortida. Autor: Oriol Clavera
16/02/2018

Després d’una primera sessió teoricopràctica a l’aula, prop de 6.000 nens i nenes de sisè curs de primària de les escoles de la província de Barcelona comencen aquest mes de febrer la realització d’itineraris pedagògics guiats al seu espai natural protegit de referència de la Xarxa de Parcs Naturals. Les sortides es desenvoluparan fins al mes de juny. 

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals La seva presència era encara desconeguda a finals del segle passat

El ratolí lleonat, un 'nouvingut' a la Xarxa de Parcs Naturals

Ratolí lleonat. Autor: Ignasi Torre / Museu CN Granollers
Ratolí lleonat. Autor: Ignasi Torre / Museu CN Granollers
09/02/2018

El ratolí lleonat (Apodemus flavicollis) és el cosí germà del més abundant i ubic ratolí de bosc (Apodemus sylvaticus). Ambdues espècies comparteixen l’hàbitat, tot i que el primer és més forestal i té requeriments eurosiberians, preferint ambients més humits de muntanya mitjana (generalment coberts per boscos caducifolis). No obstant això, les dues espècies són gairebé idèntiques externament, tant que la presència del lleonat va passar totalment desapercebuda fins fa ben pocs anys. No va ser fins al 1996 que va ser certificada per primer cop a la Xarxa de Parcs Naturals (XPN) i, de fet, a tot Catalunya.

Xarxa de Parcs Naturals La iniciativa va començar el curs 2009-2010

El programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017, neutre en emissions

Energia eòlia. Autor: Andra Pradesh Wind Project
Energia eòlia. Autor: Andra Pradesh Wind Project
07/02/2018

La Diputació de Barcelona en coherència amb el seu compromís ferm amb la sostenibilitat i seguint la línia dels altres anys ha calculat, reduït i compensat les emissions del programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017 a través de la marca Clean CO2 i ha convertit d’aquesta manera el programa en neutre en emissions.

Xarxa de Parcs Naturals Les dades obtingudes es bolcaran a Natusfera

El canvi climàtic avança la floració i canvia el ritme de la natura

RitmeNatura.cat. Autor: CREAF
RitmeNatura.cat. Autor: CREAF
01/02/2018

El CREAF, juntament amb les empreses Altran i Starlab, ha liderat el disseny de RitmeNatura.cat, un observatori ciutadà on es podrà apadrinar una planta, anotar com canvia a cada estació i aportar dades per estudiar els efectes del canvi climàtic.

Xarxa de Parcs Naturals Us convidem a fer-vos subscriptors del canal

Tots els vídeos de les actuacions del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017' ja són al canal Youtube

Canal Youtube Poesia als parcs. Autor: XPN
Canal Youtube Poesia als parcs. Autor: XPN
28/01/2018

Entre el 22 d’abril i el 29 d’octubre del 2017 es va desenvolupar la tretzena edició del cicle de recitals poeticomusicals Poesia als parcs. Lletres i paisatges. Ara, gràcies al canal Youtube d’aquest programa podeu tornar a gaudir tantes vegades com desitgeu de les actuacions del 2017. El canal hostatja també els recitals de les edicions anteriors del cicle.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb la campanya 'Si arriba el foc, estàs preparat?'

La Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya impulsen una campanya per fomentar les franges de protecció contra incendis forestals

Barniol, Guiteras i Costa. Autor: Diputació Barcelona
Barniol, Guiteras i Costa. Autor: Diputació Barcelona
27/01/2018

Disposar d’una franja de protecció és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d’evitar tant danys personals com materials en les edificacions situats enmig o al costat de terrenys forestals. Amb la campanya ‘Si arriba el foc, estàs preparat?’ s’iniciaran una sèrie d’accions per fomentar les mesures d’autoprotecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions i habitatges aïllats. Es realitzaran xerrades adreçades a propietaris d’edificacions, ajuntaments, instal·lacions, parcel·les i veïns d’urbanitzacions.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Destinat a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entre d'altres

L'Informe dels espais lliures per a processos de planificació urbanística i sectorial, al Catàleg de Serveis 2018

Paisatge agroforestal. Autor: OTPAT
Paisatge agroforestal. Autor: OTPAT
26/01/2018

El recurs permet l’elaboració d'informes d'anàlisi i planificació dels espais lliures. Aquests es fan sobre la base de la informació pluridisciplinària de descripció i valoració del medi natural, a partir dels conceptes de serveis ecosistèmics i infraestructura verda aportats pel Sistema d'Informació Territorial de la Xarxa d'Espais Lliures de la província de Barcelona (SITxell), enfocats a la planificació urbanística i sectorial.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb aquest objectiu, es desenvoluparà un Pla de treball

Acord entre la Diputació i la Xarxa de Custòdia del Territori per impulsar la custòdia municipal a la demarcació de Barcelona

Granollers - Palou. Autor: XCT
Granollers - Palou. Autor: XCT
24/01/2018

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors naturals, culturals i paisatgístics. Aquesta conservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat només de les administracions públiques, sinó que la ciutadania, la societat civil i les empreses privades també poden i han de contribuir-hi. Per això, la custòdia del territori requereix la implicació directa i activa de la societat civil, d’una banda, i d’aquelles persones que són propietàries o usuàries de terrenys forestals, agrícoles o urbans, de l’altra.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona En format PDF a la web de la Llibreria de la Diputació

La col·lecció dels onze 'Manuals de gestió d’hàbitats', disponible gratuïtament

Manuals. Autor: Diputació Barcelona
Manuals. Autor: Diputació Barcelona
24/01/2018

Els onze llibres de la col·lecció 'Manuals de gestió d’hàbitats', editats per la Diputació de Barcelona en el marc de conveni amb l’Obra Social “la Caixa” i amb la participació del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), poden descarregar-se de forma gratuïta en format PDF a la web de la Llibreria de la Diputació. Tots els llibres de la col·lecció estan també disponibles en format paper tret d’'Els espais fluvials. Manual de diagnosi ambiental', que està exhaurit.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.