Xarxa de Parcs Naturals

Collserola | Xarxa de Parcs Naturals Caldria tenir en compte una sèrie de criteris i pautes per triar l'indret adequat

Investigadors alerten que les caixes refugi poden ser una trampa per als ratpenats amb l’increment de temperatures degut al canvi climàtic

Caixa amb ratpenats. Autor: Oriol Massana
Caixa amb ratpenats. Autor: Oriol Massana
15/11/2018

L’equip de recerca del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha publicat un estudi a la revista científica 'Biological & Conservation' en què s’explica per què les onades de calor, cada com més freqüents, poden provocar mortalitat en ratpenats que estiguin criant en caixes.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La festa va tenir lloc el 10 de novembre a l'Auditori de Llinars del Vallès

Els projectes de les ADF de Teià i Terrassa guanyen els Premis de prevenció d'incendis forestals 2018 de la Diputació de Barcelona

Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
14/11/2018

Els Premis de prevenció d’incendis forestals 2018 que atorga la Diputació de Barcelona han reconegut el projecte 'Aprofitament dels recursos naturals de la finca del Vedat: aprofitament de l’aigua de les sobreeixides de les fonts de l’Ajupit', presentat per l’ADF de Teià en la categoria de planificació i gestió, i el projecte 'Accions de sensibilització en la prevenció d’incendis entre els ciutadans de Terrassa', presentat per l’ADF de Terrassa en l’àmbit d’accions de sensibilització en la prevenció.

Xarxa de Parcs Naturals El termini acaba el 30 de novembre

Darreres setmanes per presentar-se a la 4a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Rafael Patxot. Autor: Univers Patxot
Rafael Patxot. Autor: Univers Patxot
06/11/2018

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la quarta edició del Premi Rafael Patxot i Jubert, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2019, a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun aspecte de la cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística). La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros. El termini de presentació dels treballs acaba el 30 de novembre.

 

Guilleries-Savassona | Xarxa de Parcs Naturals Els dies 9, 10 i 11 de novembre al Recinte Firal El Sucre, de Vic

La Xarxa de Parcs Naturals, present a la 17a Fira del Llibre de Muntanya

Edició anterior. Autor: Fira del Llibre de Muntanya
Edició anterior. Autor: Fira del Llibre de Muntanya
05/11/2018

Enguany, la 17a Fira del Llibre de Muntanya es portarà terme el cap de setmana del 9, 10 i 11 de novembre al Recinte Firal El Sucre de Vic. La Fira és un compendi sobre el muntanyisme en què editorials, llibreries i centres excursionistes especialitzats prenen protagonisme oferint les millors publicacions relacionades amb el món de la muntanya i la natura en tot els seus aspectes. La Xarxa de Parcs Naturals hi participa amb un estand en què es podran consultar diversos plafons informatius així com publicacions, fullets, tríptics, etc.

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Programa, informació i inscripcions al web

Ja us podeu inscriure a la 3a Jornada Tècnica d'Espais Naturals, al Museu de Gavà

Autor: Annette Shaff / Hemera / Getty Images
Autor: Annette Shaff / Hemera / Getty Images
03/11/2018

El dimarts 27 de novembre us esperem a la 3a Jornada Tècnica d’Espais Naturals 'Renaturalitzar els pobles: solucions basades en la natura', al Museu de Gavà. Tot un matí de ponències i casos pràctics sobre urbanització sostenible, mitigació i adaptació al canvi climàtic, ciutats verdes, restauració d’ecosistemes degradats, resiliència urbana. Sessió gratuïta, cal inscriure’s prèviament.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Són gratuïtes, prèvia reserva

Darreres rutes teatralitzades inclusives de l'any

Moment de la ruta 'Emboscada'. Autor: CIMA
Moment de la ruta 'Emboscada'. Autor: CIMA
03/11/2018

No us deixeu perdre les últimes rutes teatralitzades inclusives d’enguany al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Consulteu les dates i feu la vostra reserva. Són gratuïtes.

Xarxa de Parcs Naturals Celebrat a Roma el 24 i 25 d'octubre

La Xarxa de Parcs Naturals participa al IX Congrés Nacional de Federparchi

Xavier Roget durant el Congrés. Autor: XPN
Xavier Roget durant el Congrés. Autor: XPN
01/11/2018

La Xarxa de Parcs Naturals, que des del 2004 manté un conveni de col·laboració amb Federparchi (Federació Italiana de Parcs i Reserves), Legambiente i la Fundació Symbola, va participar, amb la presència de Xavier Roget, en el seu IX Congrés Nacional celebrat a Roma el 24 i 25 d’octubre.

Xarxa de Parcs Naturals Descarregueu-vos els fullets explicatius

Consells i recomanacions per collir bolets i castanyes

Castanyes a Viladrau. Autora: Susanna Ginesta
Castanyes a Viladrau. Autora: Susanna Ginesta
22/10/2018

Ja tenim aquí la tardor i, amb ella, la tradició d'anar al bosc a buscar bolets i castanyes. Tanmateix, per tal de ser respectuosos amb l'entorn natural i no interferir en l'aprofitament i conservació dels boscos, us oferim una sèrie d'indicacions i consells.

Xarxa de Parcs Naturals Hi han participat 8 productors, elaboradors i productors adherits a Parc a taula

Productors i elaboradors de la Xarxa de Parcs Naturals participen a la Fira Àpat

Presentació de Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
Presentació de Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
20/10/2018

Fira Àpat, la Fira de Professional de l’Alimentació i la Gastronomia Catalana, ha tingut lloc els dies 6, 7 i 8 d’octubre. Enguany, ha comptat amb la participació del Parc a taula, programa de desenvolupament de la Diputació de Barcelona que posa en valor a les empreses enogastronòmiques vinculades als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. Durant l’esdeveniment, productors catalans de proximitat han presentat els seus productes a botigues, restaurants, hotels i vinoteques.

Xarxa de Parcs Naturals La 3a Jornada Tècnica d'enguany tindrà lloc el 27 de novembre

Balanç de la 2a Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Moment de les presentacions. Autor: XPN
Moment de les presentacions. Autor: XPN
18/10/2018

El dijous 4 d’octubre, va tenir lloc la 2a Jornada Tècnica d’Espais Naturals. La sessió, que portava per títol ‘Com comunicar per implicar la societat en la conservació de la natura’, es va fer al Centre de Recursos i Estudis Culturals del Pati Manning, a Barcelona.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.