caes

Gestió forestal als parcs naturals

Navegació

Formació


La Diputació de Barcelona dóna suport a la formació dels professionals del sector forestal.

Això es concreta en:

  • atorgament de beques per a estudiants d'enginyeria forestal
  • acollida d'estudiants en pràctiques de la Universitat de Lleida
  • suport a l'Escola de Formació Forestal Especialitzada de Montesquiu

 

La Solana. Centre de Desenvolupament Forestal

 

La Diputació de Barcelona col·labora des de l'any 2007 amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, la federació d'Adf d'Osona i l'associació de propietaris forestals Serra de Bellmunt – Collsacabra, en el projecte "la formació com element de millora de l'ocupabilitat en el sector forestal".

 

Els cursos de formació s'imparteixen al Centre De Desenvolupament Forestal Especialitzada de Montesquiu situat a la casa de la Solana del Parc del Castell de Montesquiu, propietat de la Diputació de Barcelona. Així mateix el centre utilitza algunes rodals dels boscos de l'entorn per realitzar pràctiques de maneig de motoserra i desbrossadora i executar part de les actuacions previstes en el seu pla tècnic de gestió i millora forestal.

 

També podreu visitar l'exposició "Bosc, economia i societat", que explica la relació home-bosc-societat i descriu els usos del bosc per part de la població: usos socials, usos productius, usos ambientals. També assenyala la importància de la gestió forestal, defineix l'evolució de la força de treball al bosc i planteja les possibilitats de futur del bosc i la indústria que hi és vinculada. També fa referència explícita al sector de la torneria (treball de la fusta amb torns) que va tenir especial importància anys enrere al nostre territori.

 

Horaris visites de l'exposició: Dies feiners, hores concertades. Els festius està tancat.

#language("interest")