Badalona celebrarà la 4a edició de 'La primavera a la serralada de Marina'
Edició anterior. Autor: Ajuntament de Badalona
Aquesta és una jornada participativa, plena de tallers educatius, itineraris i activitats de sensibilització ambiental dirigits al públic familiar per donar conèixer els valors naturals i històrics de la muntanya de Badalona.
El diumenge 28 d’abril entre les 10 i les 14 h, se celebrarà a l’entorn de la masia de Can Miravitges i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer la quarta edició de La primavera a la serralada de Marina. Es tracta d’una jornada participativa adreçada a tots els públics amb activitats de sensibilització ambiental, en què tothom que hi participi podrà conèixer els valors naturals i històrics de la serralada de Marina en un matí ple d’activitats participatives, itineraris, música i tallers. L’edició d’enguany compta amb novetats respecte a les anteriors.
La primavera a la serralada de Marina també té l’objectiu de posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental a Catalunya, així com donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la serralada de Marina.
Enguany, durant La primavera a la serralada de Marina els participants podran participar a La Biomarató - City Nature Challenge 2019 que se celebrarà del 26 al 29 d'abril. Es tracta d’una gran competició fotogràfica amistosa en la qual 163 ciutats de tot el món i dels cinc continents participen de manera simultània amb l'objectiu de fotografiar el màxim d'organismes possibles per tal de copsar-ne la biodiversitat i, així, trobar el màxim nombre d'espècies a l'entorn urbà. Guanyarà la ciutat que aconsegueixi fer més observacions, trobar més espècies diferents i animar més participants.
Badalona hi participarà d’una manera especial i dins La primavera a la serralada de Marina es farà un testing fotogràfic per participar-hi i penjar les imatges obtingudes en el projecte de la plataforma Natusfera: Biodiversitat al Parc de la Serralada de Marina.
Per tant, es fa una crida perquè tothom vingui a La primavera a la serralada de Marina amb un dispositiu per fer fotografies, ja sigui una càmera fotogràfica o bé un dispositiu mòbil.
Tallers i activitats amb inscripció prèvia al punt d’informació (de 10 a 14 h):
Visita a la masia de Can Miravitges.
Coneguem les papallones de la serralada de Marina.
Tallers i activitats sense inscripció prèvia (de 10 a 14 h):
Taller d’anellament d’ocells.
Taller de cants d’ocells.
Taller “Fes el teu hotel d’insectes per al balcó”.
Testing fotogràfic per participar a La Biomarató - City Nature Challenge 2019.
El jardí de plantes aromàtiques.
Taller de la bassa.
El jardí de les papallones.
Les abelles de la mel.
Els amfibis i els rèptils de la serralada de Marina.
Tallers infantils de creació i natura.
Taller “Impressionats per la natura”.
Les cabretes de can Boscà.
Exposició “Societat Catalana de Lepidopterologia, 40 anys de recerca” i “Soc el Parc de la Serralada de Marina”, audiovisual, a la capella de la masia de Can Miravitges.
Visita a la mina de la font del Pop.
Racó musical i de cançó improvisada amb Corrandes són Corrandes.
Alliberament de fauna salvatge recuperada (aproximadament a les 13 h).
Espais informatius (de 10 a 14 h):
Recepció - Punt d’informació (Ajuntament de Badalona).
Punt d’Informació de la Serralada de Marina (Consorci del Parc de la Serralada de Marina i Oficina de Turisme de Badalona).
El Parc a Taula (Consorci del Parc de la Serralada de Marina. Diputació de Barcelona).
Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i Cos d'Agents Rurals.
La primavera a la serralada de Marina està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona i compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
A més, hi participen ALOC Natura, Arnia Apicultors, Conreu Sereny, Cos d’Agents Rurals, Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, Francesc Teixidó, Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP), Grup d’Espeleologia de Badalona, Museu de Badalona, Museu de Ciències Naturals de Granollers, Societat Catalana de Lepidopterolorgia i Vinyes de can Coll.
Com s’hi arriba:
Es recomana accedir-hi en transport públic. Línies M28, B24 i B6 de l’empresa Tusgsal. S’ha de baixar a la parada de Can Miravitges o bé a la parada que hi ha a la residència de Can Ruti per a persones amb discapacitat psíquica.
Un cop allà, cal seguir la senyalització fins al punt de recepció, on hi haurà informació de les diverses activitats.
Per a més informació:
Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Ajuntament de Badalona.
Tel. 93 483 29 89. www.badalona.cat
Font de la informació: Ajuntament de Badalona
Categoria: Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, Biodiversitat, Educació ambiental, Divulgació, general,