caes

Sant Llorenç-Obac Es poden visitar els caps de setmana i festius

La Pahissa del Marquet comença l'any amb una mostra col·lectiva, una instal·lació i el Premi Carles Hac Mor a plaquettes d'Escriptura Subversiva

22/01/2023

La Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, acull a partir del 28 de gener noves exposicions i mostres. D’una banda, es podrà veure l’exposició col·lectiva 'Quatre dimensions té el meu poema' (sales I i II fins al 26 de març) així com la instal·lació 'El silenci de l’aigua', de Marta Darder, als espais escala i pati fins al 28 de maig. Una mica més tard, el 18 de febrer, es presentarà la plaquette guanyadora de la 6a edició del Premi Carles Hac Mor a plaquettes d'Escriptura Subversiva, que juntament amb les finalistes i algunes de les obres presentades, s'exposarà a la Sala Tallers fins al 26 de març.

Gerard Altaió, Laia Carbonell, Francesc Gelonch, Anna Pantinat, Adrián Salcedo, Maria Sevilla i David Ymbernon són els diversos artistes i poetes que participen a la mostra col·lectiva "Quatre dimensions té el meu poema". En aquest exposició, que es podrà veure a les sales I i II de la Pahissa del Marquet del 28 de gener al 26 de març, els autors hibriden els seus treballs amb altres pràctiques. El visitant trobarà obres que s'inscriuen en la línia de l'experimentació literària, textual, gràfica i videogràfica, que tracten els aspectes visuals del text, tant en l'àmbit semàntic com conceptual, i que porten l'eina i els conceptes de l'escriptura als paràmetres de l'art i viceversa.

Per la seva banda, entre el 28 de gener i el 28 de maig, l'espai de l'escala i del pati de la Pahissa del Marquet acull la instal·lació de Marta Darder "El silenci de l'aigua", una peça feta de traços, imatges, sons, branques, pedres, textos i lletres, tot plegat trenat i encordat amb el fil vermell sempre present a l’art i els llibres de la seva creadora. Per elaborar-la, Darder s'ha inspirat en la geografia i els elements naturals que conformen el massís del Garraf. "El silenci de l’aigua" va ser realitzada especialment per a la mostra que feta a Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts, ubicat a Begues, al Parc del Garraf, el novembre passat, un territori compost de pedra calcària, amb un modelat càrstic singular causat per la filtració de les aigües. Ara, l’artista l’ha adaptada posant la mirada també en la geografia de la Vall d'Horta, on hi ha la Pahissa del Marquet.

El dissabte 18 de febrer tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració de les dues propostes.

6è Premi Carles Hac Mor a 'plaquettes' d'Escriptura Subversiva

El 18 de febrer, en el marc de la inauguració oficial, a la Sala Tallers es farà la presentació de "Balada del viatger..." de Pau i Au, plaquette guanyadora del 6è Premi Carles Hac Mor a plaquettes d'Escriptura Subversiva (edició 2022). La peça és una proposta agosarada que destaca per la seva originalitat i el domini literari i conjuga la subversió del text amb un disseny cridaner.

També s’exposaran fins al 26 de març les plaquettes finalistes, "La frontera no és un límit: és una gran finestra oberta", del poeta Gerard Altaió, i "De línies que traspassen", de l’artista i poeta Beatriz S. Ledo, així com una tria dels millors originals presentats a la 6a edició del Premi amb propostes d’Agustí Olivares, David Picó, Adrián Salcedo i Josep Vicent. Així mateix es donaran a conèixer les bases de la 7a edició del Premi (edició 2023).

Impulsat i subvencionat per l'Ajuntament de Juneda i l'Editorial Fonoll, el Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’Escriptura Subversiva compta amb Jordi Marrugat, Anna Gual i Ester Xargay com a membres del jurat i amb Francesc Gelonch com a dissenyador de les plaquetes. ​​​​​

La Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura, a la Vall d'Horta, Sant Llorenç Savall, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, es pot visitar els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i els diumenges de les 10 a les 14 h. Tanca l'agost, entre Nadal i Cap d'Any i els festius d'entre setmana.

compartir

Font de la informació: La Pahissa del Marquet

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Educació ambiental, Educació ambiental,