Sant Llorenç-Obac
El cicle continuarà al Centre d'Art i Natura de Farrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges desembarca al Marquet de les Roques

$urlFileEntry

Casagran i Rois a l'era del Marquet. Autor: XPN

13/06/2019

Com si el temps s’hagués aturat, l’1 de juny a mitja tarda més d’un centenar de persones es van aplegar al Marquet de les Roques per gaudir del recital poeticomusical d’en Roc Casagran i la Lu Rois. En aquest indret incomparable del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ambdós artistes van repassar textos i cançons d’un i altre en l’espectacle ‘Nosaltres direm la llum i la fosca’.

A l’era del Marquet de les Roques la gent s’aplegava al voltant dels poetes i quan encara seguien arribant el darrers visitants del dia en Roc Casagran va començar a recitar els primers versos de “Direm què direm”, el poema que va iniciar l'espectacle tot creuant-se amb “Posidònia”, de Lu Rois.

L’un i l’altre van oferir una vetllada en la qual les seves veus -ara subtils, ara reivindicatives- van dialogar acompanyades pel piano de Lu Rois. Casagran va recitar versos del seu darrer poemari Direm nosaltres els quals va combinar amb altres poemes inèdits i fragments de L’amor fora de mapa.

Moments sentits com el poema que li va enviar a Jordi Cuixart com a resposta a un poema que Casagran li va fer arribar van emocionar un públic entregat amb els poetes.

Així, l’era del Marquet de les Roques era plena a vessar mentre Lu Rois repassava algunes cançons de la seva discografia, majoritàriament dels seu darrer disc Clarobscur. Moment especial amb un “Matem a Franco” musicant els versos de Joan Oliver, Pere Quart, el qual va passar períodes d’estiueig al Marquet de les Roques, imponent casal propietat de la seva família.

El degoteig de gent no s’aturava i mica en mica en Roc Casagran i la Rois van anar convertint l’era del Marquet en un fortí on els versos de “Serem”, del poeta de la Colla de Sabadell, van ressonar per tancar el recital: “I esclatarà la primavera | i serem la pell dels llençols estesos als terrats, | serem les mans que cullen les cireres, | els dits que posen fil a l’agulla, | les ungles que esgarrapen l’esquena de la revolta | i la posen de cara | i l’omplen d’horitzó.”

Propers recitals

Us recordem els propers recitals del cicle d’enguany:

· Dissabte 15 de juny, 19 h - Parc Natural de l’Alt Pirineu

Trobada poètica amb Enric Casasses i Meritxell Nus. Acompanyament musical a càrrec d’Ivan Garriga Edo (violí).

Lloc: Centre d'Art i Natura. La Bastida, s/n. Farrera.

· Diumenge 16 de juny, 12 h - Parc Natural de l’Alt Pirineu

Passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo. Sortida des del Centre d’Art i Natura.

Lloc: Centre d'Art i Natura. La Bastida, s/n. Farrera.

· Dissabte 29 de juny, 19 h - Parc de la Serralada de Marina

"Ras i poesia. Els poemes cantats i la cançó que amaga la poesia". Recital poeticomusical a càrrec de VerdCel.

Lloc: Ermita de Sant Pere de Reixac. Camí de l’ermita de Sant Pere de Reixac, s/n. Montcada i Reixac.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és un cicle d’espectacles poeticomusicals promogut per la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

Podeu consultar el programa complet d'enguany en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Tramoia Produccions Culturals

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Sant Llorenç-Obac, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,