Montseny | Parc Agrari | Montesquiu | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals
S'afegirà una tercera fase que consistirà en un concurs de vídeo

El programa 'Coneguem els nostres parcs' aposta per la innovació tecnològica

$urlFileEntry

Educació ambiental a la XPN. Autor: Lavola

25/03/2019

Durant els propers anys, es reforçarà la vessant tecnològica del programa i es treballarà amb els docents a través de la comunitat virtual existent.

Coneguem els nostres parcs porta més de trenta-sis anys acostant la natura als escolars i és considerat el programa degà de l’educació ambiental a Catalunya. El seu objectiu és donar a conèixer els espais naturals protegits que gestiona la Xarxa de Parcs Naturals.

L’estructura del programa, adreçat als escolars de sisè curs de primària, parteix d’una primera fase en què l’alumnat treballa els continguts a l’aula i una segona durant la qual es realitzen les visites als espais naturals, guiats per un educador. Durant tot aquest temps, les tasques principals de l’equip d’educació han estat gestionar els educadors, dinamitzar les visites i elaborar els continguts.

Al llarg de tots aquests anys, el programa s’ha anat adaptant a les necessitats educatives de cada moment i ha mantingut la capacitat d’experimentar durant les visites als entorns naturals actualitzant la metodologia, els materials i els recursos disponibles.

Un concurs de vídeo per a l'alumnat

A la comunitat virtual, els docents poden descarregar-se els recursos que treballaran a les aules abans de fer les sortides als espais naturals. Un dels recursos més recents és el nou vídeo de presentació en què es plantegen algunes preguntes a l’alumnat per preparar la sortida a l’espai i motivar-los.

De cara al curs vinent, es realitzarà un segon vídeo que seguirà la mateixa línia i també plantejarà preguntes per preparar millor les visites. Així mateix, s'afegirà una tercera fase posterior a la sortida que consistirà en un concurs de vídeo per als alumnes amb un premi final per al guanyador.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Coneguem els nostres parcs és un exemple clar d’aliança entre el sector privat i el públic, tal com han comentat en una entrevista recent Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Diputació de Barcelona, i Pere Pous, fundador de Lavola, empresa de serveis ambientals encarregada de la coordinació del programa.

Aquesta unió segueix l’objectiu número disset dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), “Aliances per a aconseguir els objectius”, que permet aportar elements diferencials i enriquir el programa i aconsegueix fer arribar més lluny l’educació per al desenvolupament sostenible.

compartir

Font de la informació: Lavola

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Parc Agrari, Montesquiu, Garraf, Montnegre-Corredor, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Vídeos, Educació ambiental, Biodiversitat, Educació ambiental, Divulgació,