Xarxa de Parcs Naturals
Enguany, amb el projecte de compensació Darica Hydro Power Plant Project

El programa Coneguem els nostres parcs, neutre en emissions de carboni

$urlFileEntry

Planta hidroelèctrica Darica. Autor: Clean CO2

13/10/2019

Un any més, la Diputació de Barcelona a través de la marca Clean CO2 continua amb el seu compromís amb la sostenibilitat i ha calculat, reduït i compensat les emissions de carboni del programa Coneguem els nostres parcs 2018-2019.

Aquesta iniciativa va començar fa ja nou cursos i en ella, el programa d'educació ambiental Coneguem els nostres parcs assumeix la responsabilitat de la seva petjada de carboni i contribueix a la reducció de gasos d'efecte hivernacle a través del finançament de projectes de compensació d'emissions de la cartera de Clean CO2.

Les emissions compensades són aquelles associades als desplaçaments en vehicle derivats del programa així com la producció de materials i s'ha efectuat, en aquesta ocasió, a través de la inversió en el projecte de compensació Darica Hydro Power Plant Project, un projecte certificat per l'estàndard internacional VCS. Això assegura que el projecte, a banda de reduir emissions de gasos d'efecte d'hivernacle causants del canvi climàtic, contribueix positivament amb la sostenibilitat social i ambiental.

Darica Hydro Power Plant Project

La planta hidroelèctrica Darica està construïda al riu Melet al districte de Mesudiye de la província d’Ordu a Turquia. L’objectiu de l’activitat del projecte és subministrar vora 99 MW d’electricitat renovable, gràcies a la força de l’aigua, al ràpid creixement del mercat turc de l’electricitat. S’espera que el projecte generi uns 327.690 MWh anuals d’electricitat i redueixi unes 209.722 tones de CO2 a l’any.

A més a més, contribueix amb beneficis ambientals i socials addicionals com l’increment de les oportunitats de treball a la zona, la millora de l’eficiència energètica i l’expansió dels serveis d’educació, salut i instal·lacions públiques.

Si voleu conèixer tots els programes, materials, recursos, subvencions i equipaments d'educació ambiental de la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu la web temàtica.

compartir

Font de la informació: Lavola i XPN

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Paisatge, Educació ambiental, Biodiversitat, Hidrologia, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi, Diputació de Barcelona, ODS,