Xarxa de Parcs Naturals
La iniciativa dona a conèixer el fons ambiental de bibloteques, centres de documentació i arxius d'arreu del territori

Sumeu-vos a la celebració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, primera efemèride ambiental del 2020

$urlFileEntry

Efemèrides ambientals 2020. Autor: XPN

09/02/2020

Les efemèrides ambientals d'enguany són el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer); el Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) i el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), emmarcades en la Setmana de la Natura; el Dia Mundial de les Aus Migratòries (10 d’octubre), i el Dia Internacional de les Muntanyes (11 de desembre).

Un any més, les biblioteques, centres de documentació i arxius amb fons ambientals col·laboren activament en la celebració de quatre efemèrides vinculades al medi ambient. La iniciativa dona a conèixer el contingut ambiental d'aquests equipaments del nostre territori i transmet més consciència ambiental.

Aquest 2020 es proposen novament quatre efemèrides per celebrar en l'àmbit documental ambiental. Són les següents:

Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència: dimarts 11 de febrer.

Dia Europeu dels Parcs: diumenge 24 de maig; Dia Mundial del Medi Ambient: divendres 5 de juny, emmarcades en la Setmana de la Natura (del 24 de maig al 5 de juny).

Dia Mundial de les Aus Migratòries: dissabte 10 d’octubre.

Dia Internacional de les Muntanyes: divendres 11 de desembre.

Qualsevol biblioteca, arxiu o centre de documentació que disposi de fons documental d'aquestes matèries pot participar en aquesta iniciativa amb tres accions: penjant el cartell anunciador; programant alguna acció per potenciar l'efemèride (per exemple, realitzar una exposició documental sobre la matèria al mateix centre, un intercanvi de materials entre biblioteques, una activitat relacionada, incorporar nous continguts a la Viquipèdia relacionats amb l'efemèride que se celebra, etc.), i situant la biblioteca i posant l'activitat al Google maps.

Cerqueu les activitats organitzades en aquest enllaç.

A Catalunya, comptem amb més de 940 biblioteques públiques, especialitzades, universitàries, escolars, etc. Entre elles, n'hi ha més de 135 que disposen d'un fons específic sobre temes ambientals. Si esteu interessats a conèixer quins són i quines tasques i serveis realitzen els centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu els enllaços següents:

Centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals.

Vídeo 'Els centres de documentació de la XPN'.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Educació ambiental, Dia Europeu dels Parcs, Biodiversitat, fongs, flora, fauna, hàbitats, Educació ambiental, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Publicacions, ODS,