Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals Podeu consultar-la al portal web de la Xarxa de Parcs Naturals

Una pàgina web recull els manuals i codis de bones pràctiques dels espais naturals protegits

$urlFileEntry

Guia de bones pràctiques esportives. Autor: Europarc

24/07/2018

S’ha posat en marxa al portal web de la Xarxa de Parcs Naturals una nova pàgina que recull el seguit de regulacions i consells que els usuaris han de tenir en compte durant les seves estades als espais naturals protegits. La pàgina recopila els diversos manuals, codis, consells i regulacions que han aparegut fins al moment.

En els darrers anys, s’ha incrementat el nombre d’activitats organitzades a la muntanya. És per això que han aparegut diferents treballs en forma de manuals, documents i acords entre diferents entitats que han participat en la redacció de recomanacions i codis de bones pràctiques per a l’organització de curses de muntanya i altres activitats d’ús públic tant als diversos parcs que formen la Xarxa de Parcs Naturals com en el conjunt de l’àmbit català i estatal.

En la plana dedicada a les “Bones pràctiques a la XPN”, podreu consultar i descarregar-vos el Document de bones pràctiques per a activitats excursionistes organitzades a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. El codi recull les recomanacions per a l’organització de les activitats excursionistes als espais de la XPN i va ser elaborat conjuntament entre la Diputació de Barcelona i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

També hi trobareu el document de bones pràctiques específic corresponent al Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada de Marina i Parc Natural de la Serra de Collserola.

Manuals i codis de bones pràctiques

Per la seva banda, en l’apartat “Manuals i codis de bones pràctiques” trobareu la Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de curses per muntanya en espais naturals protegits (Europarc-Espanya, FEDME i Diputació de Barcelona, 2016), una diagnosi de les curses de muntanya a l’Estat espanyol des de l’òptica dels gestors d’espais naturals protegits i organismes promotors que també presenta exemples de bones pràctiques a diferents espais naturals.

Així mateix, hi podreu consultar el Codi de bones pràctiques en l’organització i celebració de curses i marxes de muntanya (Generalitat de Catalunya, 2017), que fa una recomanació general dels procediments a seguir abans, durant i després de la realització de l’activitat esportiva, fruit del treball en equip entre diferents entitats i administracions implicades, i amb la col·laboració de la propietat, que participen en l’organització de les curses de muntanya.

Consells i regulacions

Finalment, la pàgina “Consells i regulacions” recull publicacions específiques sobre L’ús de la bicicleta, La circulació motoritzada, Visitem el parc amb seguretat, Què cal fer amb les deixalles, Com podem ajudar a prevenir un incendi, Els animals de companyia i Si corres per la muntanya, respecta l’entorn, a més a més d’altres recomanacions genèriques.

Us convidem a visitar aquesta nova pàgina web i conèixer i seguir aquestes regulacions i consells.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Diputació de Barcelona, Webs i butlletins digitals, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, general,