caes

Montnegre-Corredor El període de sol·licitud acaba el 27 de desembre del 2022

Surt a licitació la gestió dels equipaments de l'Àrea d'esplai del Corredor i el campament juvenil El Solell del Corredor, al Parc del Montnegre i el Corredor

14/12/2022

Ha sortit a licitació la gestió de dos equipaments al Parc del Montnegre i el Corredor, d’una banda, l’Àrea d’esplai del Corredor i, d’una altra, el campament juvenil El Solell del Corredor. El contracte tindrà una durada de dos anys prorrogable fins a quatre i el pressupost de licitació dels dos primers anys és de 90.588, 66 euros (IVA inclòs). Fins al proper 27 de desembre del 2022 hi ha temps per a presentar les ofertes.

Les bases del contracte es poden trobar al Cercador d'Informació i Documentació Oficials (CIDO). Els criteris d’adjudicació es valoraran en relació amb diferents criteris: el preu ofertat (40 punts), la millora dels dies d’obertura (15 punts), el projecte pedagògic (25 punts) i la proposta sobre el servei de manteniment dels dos equipaments (20 punts).

L'Àrea d’esplai del Corredor és una instal·lació situada a la part central del massís del Corredor a Dosrius i dedicada bàsicament a la canalització del lleure i l’acollida de visitants de cap de setmana i d’escoles els dies laborables. L'equipament, ubicat en uns antics camps de conreu, disposa d'àmplies feixes orientades al vessant de marina, zona d'aparcament per a vehicles i autocars, taules per a pícnic, lavabos i fonts.

La creació d’aquest equipament va permetre reduir l’elevada pressió d’usuaris que afrontava la plana del Corredor al voltant del santuari i evitar, així, la degradació d’aquest entorn. Es tracta de l’única àrea d’esplai de gestió pública en tota la serralada Litoral, en finca propietat de la Diputació de Barcelona, on es realitzen tasques de manteniment i d’atenció, acollida, informació, educació ambiental i lleure adreçades al públic visitant del Parc.

Adjacent a l’Àrea d’esplai, es troba el campament juvenil El Solell del Corredor, una instal·lació destinada a la realització de les activitats d'acampada per a entitats infantils i juvenils. Disposa d'una zona d'acampada de 2.890 m2 i una superfície total de 11.867 m2. El campament juvenil es divideix en cinc feixes arbrades, que es troben a diferents nivells i amb una capacitat per a 145 persones. També disposa d'aigua de pou clorada, amb dos mòduls amb lavabos i dutxes (dos sanitaris adaptats per a persones amb discapacitats), piques per rentar, fonts i un petit aixopluc equipat per cuinar.

Segons la darrera memòria de l’equipament amb dades representatives (2019), l’estimació del nombre de visitants anuals s’eleva a 26.117, desglossats en 14.503 alumnes d’escoles en dies feiners, 8.052 visitants en cap de setmana, i 3.562 acampadors del campament juvenil.​​​​​

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montnegre-Corredor, Educació ambiental, Educació ambiental,