Diputació de Barcelona

Montseny Es van adoptar diversos acords i un pla d'acció centrat en l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

Un jove la Reserva de la Biosfera del Montseny participa en el I Fòrum de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, a la Corunya

Joves participants. Autor: Reserva Biosfera Lanzarote
Joves participants. Autor: Reserva Biosfera Lanzarote
13/12/2019

A la trobada, que va tenir lloc entre el 23 i el 25 d'octubre a la Reserva de la Biosfera Mariñas Coruñesas i Terras do Mandeo (la Corunya), van participar-hi 39 joves d'11 comunitats autònomes.

Garraf | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Al Parc del Garraf i al Parc del Montnegre i el Corredor

La Xarxa de Parcs Naturals instal·la les primeres columnes integrades de recàrrega i DEA

Columna integrada a Vallgorguina. Autor: XPN
Columna integrada a Vallgorguina. Autor: XPN
13/12/2019

La Gerència d’Espais Naturals ha desenvolupat la primera experiència pilot a Catalunya d'instal·lació de punts integrats de recàrrega i DEA en dos parcs, per tal que es pugui testar la seva idoneïtat. Els dos espais naturals escollits han estat el Parc del Garraf i el Parc del Montnegre Corredor i els punts d'instal·lació són, d'una banda, l'Oficina del Parc del Garraf. La Pleta (Sitges), i, d'una altra, el casc urbà de Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor.

Sant Llorenç-Obac El nou emplaçament ofereix més visibiltat i accessibilitat

El Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac es trasllada a la Biblioteca Central de Terrassa

Biblioteca Central de Terrassa. Autor: Aj. Terrassa
Biblioteca Central de Terrassa. Autor: Aj. Terrassa
10/12/2019

El Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (CDPN), un servei bibliogràfic i documental adreçat a les persones que fan recerca sobre la història, el patrimoni natural i cultural i la gestió que es fa en aquest espai protegit, s’ha traslladat a la Biblioteca Central de Terrassa (BCT) amb la voluntat municipal de donar una major visibilitat a aquest fons integrat per un total de 3.098 documents.

Montseny Es va celebrar una jornada sobre aquestes qüestions a Breda el 26 de novembre

La Reserva de la Biosfera vol promoure la bioconstrucció i la sostenibilitat de les construccions

Diputats, directors i alcalde a la jornada. Autor: Diba
Diputats, directors i alcalde a la jornada. Autor: Diba
27/11/2019

La diversitat d’empreses i professionals que treballen el sector de la bioconstrucció a l’entorn del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny han propiciat l’establiment d’una línia de treball per posar en comú les seves experiències i ser, a la vegada, promotors d’un procés que impulsi l’ús de materials de quilòmetre zero en les noves construccions en el seu territori.

Xarxa de Parcs Naturals Ja podeu consultar i descarregar-vos les ponències presentades

Aportacions de la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Josep M. Masvidal i J. Padrós. Autor: XPN
Josep M. Masvidal i J. Padrós. Autor: XPN
26/11/2019

El dijous 14 de novembre, es va celebrar la Jornada tècnica 'La col·laboració publicoprivada en la gestió d’espais protegits’, a l'Escola de Teixits de Canet de Mar. La sessió va aplegar una cinquantena de persones, entre responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis i personal tècnic que treballa per a la gestió i conservació d’espais naturals, la gestió del territori i el medi ambient.

Montseny Nova experiència de treball en xarxa

Els coordinadors dels projectes Life Wet Fly Amphibia i Life GoProFor (Itàlia) coneixen el Life Tritó Montseny

Responsables dels programes Life. Autor: Life Tritó Montseny
Responsables dels programes Life. Autor: Life Tritó Montseny
26/11/2019

El mes d’agost del 2019 es va realitzar el primer viatge a Itàlia per compartir experiències amb els projectes Life Wet Fly Amphibia i Life GoProFor (Itàlia). El segon contacte amb les persones que coordinen aquests projectes va ser durant el mes d’octubre del 2019, quan van venir a visitar el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i conèixer les actuacions realitzades en el marc del projecte Life Tritó Montseny.

Xarxa de Parcs Naturals Van ser lliurats el dissabte 23 de novembre a Sant Andreu de la Barca

L'ADF de Matadepera i la Federació d'ADF del Penedès Garraf guanyen els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals

Premiats. Autora: Judit Contreras / Diputació Barcelona
Premiats. Autora: Judit Contreras / Diputació Barcelona
24/11/2019

Els Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2019 de la Diputació de Barcelona han guardonat l’Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera pel projecte sobre l'ampliació de les zones d’actuació del Pla de prevenció d’incendis forestals del municipi; i la Federació d’ADF del Penedès Garraf, pel projecte 'El bosc i l’hort de les escoles'. Els premis s’han lliurat el dissabte 23 de novembre al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca en un acte que ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, acompanyada per l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Lloca.

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Es duran a terme diverses accions durant l'any

Campanya 'AvanCEM per una platja neta!' organitzada pel Centre d'Estudis del Mar de Sitges

'AvanCEM per una platja neta!'. Autor: CEM
'AvanCEM per una platja neta!'. Autor: CEM
24/11/2019

El Centre d’Estudis del Mar (CEM) de Sitges, equipament d'educació ambiental de la Diputació de Barcelona amb més de trenta anys de treball en els àmbits de la recerca, l’educació i la gestió del litoral, ha posat en marxa la campanya  'AvanCEM per una platja neta!' que combina divulgació, ciència ciutadana i voluntariat ambiental i s’emmarca en el programa de Promoció de la participació i de voluntariat ambiental en el litoral, gestionat per l’Oficina d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb la participació del diputat delegat d'Espais Naturals, Josep Tarín, i el director del programa Parc a taula, Xavier Roget

Reunió del Comitè Director de la Xarxa Productes de la Terra

Instant de la reunió. Autor: XPN
Instant de la reunió. Autor: XPN
22/11/2019

El dijous 14 de novembre, es va reunir a l’edifici Can Serra de la Diputació de Barcelona el Comitè Director de la Xarxa Productes de la Terra, l’òrgan de govern amb representació política presidit per Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.