Diputació de Barcelona

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Les podeu consultar i descarregar del web

Bases de la convocatòria extraordinària de selecció de personal per al Pla de Vigilància i Informació contra Incendis Forestals 2018 (PVI)

#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
22/02/2018

La convocatòria d'aquest procés selectiu de personal ha de proveir la borsa del Pla de Vigilància i Informació contra Incendis Forestals per tal de cobrir un total de 182 places d'informadors, 40 guaites i 27 operadors de comunicacions de la campanya 2018.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Adreçat a comandaments i tècnics vinculats a la planificació i a la gestió territorial a escala local

Ja us podeu inscriure al curs 'Eines per a la gestió i millora de la infraestructura verda local'

Infraestructura verda local. Autor: OTPAT
Infraestructura verda local. Autor: OTPAT
22/02/2018

La Diputació de Barcelona ofereix aquest curs als ens locals amb l'objectiu d'introduir els conceptes de serveis dels ecosistemes i infraestructura verda, essencials per comprendre una nova visió de l'ordenació del territori que incorpora la conservació del patrimoni natural.

Xarxa de Parcs Naturals La iniciativa va començar el curs 2009-2010

El programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017, neutre en emissions

Energia eòlia. Autor: Andra Pradesh Wind Project
Energia eòlia. Autor: Andra Pradesh Wind Project
07/02/2018

La Diputació de Barcelona en coherència amb el seu compromís ferm amb la sostenibilitat i seguint la línia dels altres anys ha calculat, reduït i compensat les emissions del programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017 a través de la marca Clean CO2 i ha convertit d’aquesta manera el programa en neutre en emissions.

Diputació de Barcelona Un projecte per desenvolupar l'activitat agrària

La Diputació de Barcelona i setze municipis impulsen el Parc Rural del Montserrat

Signatura del conveni. Autor: Diputació de Barcelona
Signatura del conveni. Autor: Diputació de Barcelona
05/02/2018

El monestir de Montserrat va acollir el divendres 2 de febrer l’acte de constitució del Parc Rural del Montserrat, un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i setze municipis per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori, que configura el primer parc rural de Catalunya i Espanya.

Xarxa de Parcs Naturals Les dades obtingudes es bolcaran a Natusfera

El canvi climàtic avança la floració i canvia el ritme de la natura

RitmeNatura.cat. Autor: CREAF
RitmeNatura.cat. Autor: CREAF
01/02/2018

El CREAF, juntament amb les empreses Altran i Starlab, ha liderat el disseny de RitmeNatura.cat, un observatori ciutadà on es podrà apadrinar una planta, anotar com canvia a cada estació i aportar dades per estudiar els efectes del canvi climàtic.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb la campanya 'Si arriba el foc, estàs preparat?'

La Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya impulsen una campanya per fomentar les franges de protecció contra incendis forestals

Barniol, Guiteras i Costa. Autor: Diputació Barcelona
Barniol, Guiteras i Costa. Autor: Diputació Barcelona
27/01/2018

Disposar d’una franja de protecció és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d’evitar tant danys personals com materials en les edificacions situats enmig o al costat de terrenys forestals. Amb la campanya ‘Si arriba el foc, estàs preparat?’ s’iniciaran una sèrie d’accions per fomentar les mesures d’autoprotecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions i habitatges aïllats. Es realitzaran xerrades adreçades a propietaris d’edificacions, ajuntaments, instal·lacions, parcel·les i veïns d’urbanitzacions.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Destinat a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entre d'altres

L'Informe dels espais lliures per a processos de planificació urbanística i sectorial, al Catàleg de Serveis 2018

Paisatge agroforestal. Autor: OTPAT
Paisatge agroforestal. Autor: OTPAT
26/01/2018

El recurs permet l’elaboració d'informes d'anàlisi i planificació dels espais lliures. Aquests es fan sobre la base de la informació pluridisciplinària de descripció i valoració del medi natural, a partir dels conceptes de serveis ecosistèmics i infraestructura verda aportats pel Sistema d'Informació Territorial de la Xarxa d'Espais Lliures de la província de Barcelona (SITxell), enfocats a la planificació urbanística i sectorial.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb aquest objectiu, es desenvoluparà un Pla de treball

Acord entre la Diputació i la Xarxa de Custòdia del Territori per impulsar la custòdia municipal a la demarcació de Barcelona

Granollers - Palou. Autor: XCT
Granollers - Palou. Autor: XCT
24/01/2018

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors naturals, culturals i paisatgístics. Aquesta conservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat només de les administracions públiques, sinó que la ciutadania, la societat civil i les empreses privades també poden i han de contribuir-hi. Per això, la custòdia del territori requereix la implicació directa i activa de la societat civil, d’una banda, i d’aquelles persones que són propietàries o usuàries de terrenys forestals, agrícoles o urbans, de l’altra.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona En format PDF a la web de la Llibreria de la Diputació

La col·lecció dels onze 'Manuals de gestió d’hàbitats', disponible gratuïtament

Manuals. Autor: Diputació Barcelona
Manuals. Autor: Diputació Barcelona
24/01/2018

Els onze llibres de la col·lecció 'Manuals de gestió d’hàbitats', editats per la Diputació de Barcelona en el marc de conveni amb l’Obra Social “la Caixa” i amb la participació del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), poden descarregar-se de forma gratuïta en format PDF a la web de la Llibreria de la Diputació. Tots els llibres de la col·lecció estan també disponibles en format paper tret d’'Els espais fluvials. Manual de diagnosi ambiental', que està exhaurit.

Diputació de Barcelona Amb noves mesures que afavoreixen l’eliminació de la llum sobrant contaminant

Saldes millora la qualitat del cel nocturn el primer any de l'obtenció del Distintiu de qualitat

Llums amb tecnologia LED. Autor: Diputació Barcelona
Llums amb tecnologia LED. Autor: Diputació Barcelona
22/01/2018

Un any després que la Generalitat declarés Saldes primer municipi amb un Espai amb un cel nocturn de qualitat (ECNQ) de Catalunya, el 20 de gener del 2017, l’Ajuntament ha reduït ostensiblement la font de contaminació lumínica amb el canvi de la meitat dels fanals públics gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i preveu canviar la resta d’instal·lacions aquest any. Els canvis han suposat  la instal·lació de llums de color ambre, amb tecnologia LED d’alta eficiència, que són els adients per a zones de màxima protecció. 

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.