Notícies d'arreu

Montseny Aplega coneixements pràctics de les reserves de la biosfera per a un desenvolupament sostenible

Entra en funcionament la web DiálogosRB.net (Xarxa de coneixements de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera)

DiálogosRB.net. Autor: RERB
DiálogosRB.net. Autor: RERB
15/02/2018

La Reserva de la Biosfera de Montseny ha participat, amb quatre reserves de la biosfera més, en un projecte pioner que pretén reunir coneixements pràctics, compartir-los i posar-los a disposició de les persones interessades. Des del 15 de febrer ja està activa la pàgina web DiálogosRB.net, la xarxa d'informació de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, representada per les cinc reserves següents: Allariz (Ourense), Alto Bernesga (León), Sierra de les Nieves (Málaga), Lanzarote i Montseny.

Xarxa de Parcs Naturals La iniciativa va començar el curs 2009-2010

El programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017, neutre en emissions

Energia eòlia. Autor: Andra Pradesh Wind Project
Energia eòlia. Autor: Andra Pradesh Wind Project
07/02/2018

La Diputació de Barcelona en coherència amb el seu compromís ferm amb la sostenibilitat i seguint la línia dels altres anys ha calculat, reduït i compensat les emissions del programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017 a través de la marca Clean CO2 i ha convertit d’aquesta manera el programa en neutre en emissions.

Diputació de Barcelona Un projecte per desenvolupar l'activitat agrària

La Diputació de Barcelona i setze municipis impulsen el Parc Rural del Montserrat

Signatura del conveni. Autor: Diputació de Barcelona
Signatura del conveni. Autor: Diputació de Barcelona
05/02/2018

El monestir de Montserrat va acollir el divendres 2 de febrer l’acte de constitució del Parc Rural del Montserrat, un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i setze municipis per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori, que configura el primer parc rural de Catalunya i Espanya.

Xarxa de Parcs Naturals Les dades obtingudes es bolcaran a Natusfera

El canvi climàtic avança la floració i canvia el ritme de la natura

RitmeNatura.cat. Autor: CREAF
RitmeNatura.cat. Autor: CREAF
01/02/2018

El CREAF, juntament amb les empreses Altran i Starlab, ha liderat el disseny de RitmeNatura.cat, un observatori ciutadà on es podrà apadrinar una planta, anotar com canvia a cada estació i aportar dades per estudiar els efectes del canvi climàtic.

Sant Llorenç-Obac El trobareu al Centre d'Informació del Coll d'Estenalles i a la Llibreria de la Diputació

Ja podeu adquirir el volum 'Pedra seca, pedra viva'

Tines de pedra seca. Autor: XPN
Tines de pedra seca. Autor: XPN
28/01/2018

S’ha editat el llibre que recull les ponències i comunicacions que es van oferir a la IX Trobada d'Estudis per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca als Països Catalans. L’esdeveniment, una iniciativa promoguda per la Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca, va tenir lloc el 20, 21 i 22 d’octubre del 2017 als municipis del Pont de Vilomara i Rocafort, Mura i Talamanca, respectivament, i va aplegar més d’un centenar d’especialistes.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb la campanya 'Si arriba el foc, estàs preparat?'

La Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya impulsen una campanya per fomentar les franges de protecció contra incendis forestals

Barniol, Guiteras i Costa. Autor: Diputació Barcelona
Barniol, Guiteras i Costa. Autor: Diputació Barcelona
27/01/2018

Disposar d’una franja de protecció és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d’evitar tant danys personals com materials en les edificacions situats enmig o al costat de terrenys forestals. Amb la campanya ‘Si arriba el foc, estàs preparat?’ s’iniciaran una sèrie d’accions per fomentar les mesures d’autoprotecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions i habitatges aïllats. Es realitzaran xerrades adreçades a propietaris d’edificacions, ajuntaments, instal·lacions, parcel·les i veïns d’urbanitzacions.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Destinat a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entre d'altres

L'Informe dels espais lliures per a processos de planificació urbanística i sectorial, al Catàleg de Serveis 2018

Paisatge agroforestal. Autor: OTPAT
Paisatge agroforestal. Autor: OTPAT
26/01/2018

El recurs permet l’elaboració d'informes d'anàlisi i planificació dels espais lliures. Aquests es fan sobre la base de la informació pluridisciplinària de descripció i valoració del medi natural, a partir dels conceptes de serveis ecosistèmics i infraestructura verda aportats pel Sistema d'Informació Territorial de la Xarxa d'Espais Lliures de la província de Barcelona (SITxell), enfocats a la planificació urbanística i sectorial.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb aquest objectiu, es desenvoluparà un Pla de treball

Acord entre la Diputació i la Xarxa de Custòdia del Territori per impulsar la custòdia municipal a la demarcació de Barcelona

Granollers - Palou. Autor: XCT
Granollers - Palou. Autor: XCT
24/01/2018

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors naturals, culturals i paisatgístics. Aquesta conservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat només de les administracions públiques, sinó que la ciutadania, la societat civil i les empreses privades també poden i han de contribuir-hi. Per això, la custòdia del territori requereix la implicació directa i activa de la societat civil, d’una banda, i d’aquelles persones que són propietàries o usuàries de terrenys forestals, agrícoles o urbans, de l’altra.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona En format PDF a la web de la Llibreria de la Diputació

La col·lecció dels onze 'Manuals de gestió d’hàbitats', disponible gratuïtament

Manuals. Autor: Diputació Barcelona
Manuals. Autor: Diputació Barcelona
24/01/2018

Els onze llibres de la col·lecció 'Manuals de gestió d’hàbitats', editats per la Diputació de Barcelona en el marc de conveni amb l’Obra Social “la Caixa” i amb la participació del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), poden descarregar-se de forma gratuïta en format PDF a la web de la Llibreria de la Diputació. Tots els llibres de la col·lecció estan també disponibles en format paper tret d’'Els espais fluvials. Manual de diagnosi ambiental', que està exhaurit.

Diputació de Barcelona Amb noves mesures que afavoreixen l’eliminació de la llum sobrant contaminant

Saldes millora la qualitat del cel nocturn el primer any de l'obtenció del Distintiu de qualitat

Llums amb tecnologia LED. Autor: Diputació Barcelona
Llums amb tecnologia LED. Autor: Diputació Barcelona
22/01/2018

Un any després que la Generalitat declarés Saldes primer municipi amb un Espai amb un cel nocturn de qualitat (ECNQ) de Catalunya, el 20 de gener del 2017, l’Ajuntament ha reduït ostensiblement la font de contaminació lumínica amb el canvi de la meitat dels fanals públics gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i preveu canviar la resta d’instal·lacions aquest any. Els canvis han suposat  la instal·lació de llums de color ambre, amb tecnologia LED d’alta eficiència, que són els adients per a zones de màxima protecció. 

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.