caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Foix | Garraf | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona Dos tècnics de la reserva natural de Kullaberg van visitar el Parc del Garraf

Els parcs suecs s'emmirallen en l'aplicació de la Carta Europea de Turisme Sostenible dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals

07/11/2022

Dos tècnics de la gestió dels parcs naturals de Suècia van visitar el Parc del Garraf el 3 d’octubre per conèixer la implantació de la Carta Europea de Turisme Sostenible que es porta a terme tant als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, com al Parc Natural del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Els gestors volien obtenir informació de valor per a la reserva natural de Kullaberg, que disposa de la CETS des del 2017, però amb una sola empresa certificada, l’any passat.

En concret, van fer la visita Daniel Åberg, mànager de les àrees protegides administrades per la Junta Administrativa del Comtat d'Scania en el municipi de Höganäs, i Elena Bazhenova, coordinadora de projectes i responsable de la implementació de la fase II de la CETS a Kullaberg. Actualment, és coordinadora de la secció bàltica d’EUROPARC.
 
Van començar aturant-se a l’Oficina del Parc del Garraf, la Pleta, on van poder conversar amb Agnès Manchón, tècnica d’Ús públic i educació ambiental, i Sofia Paricio, cap de la Unitat de desenvolupament socioeconòmic de la Xarxa de Parcs Naturals. Després van visitar el Parc i diversos equipaments, com l’allotjament rural Mas d’en Giralt, amb el propietari, José Enrique Alarcón, president de l’associació d’empresaris de la CETS dels parcs del Garraf, Olèrdola i Foix. 
 
També van visitar l’allotjament Masia Can Parés, on van veure l’establiment i van dinar. En aquest cas, van poder parlar amb la tècnica d’Ús públic i educació ambiental del Parc Natural del Montseny, Elisabet Ros. L’intercanvi es va cloure amb la visita al Celler Vega de Ribes (Sant Pere de Ribes).
 
Durant el darrer seminari de la CETS a Espanya, en les conclusions es va recollir explorar la possibilitat de crear espais de col·laboració per al intercanvi de tècnics i empreses CETS entre els parcs suecs que compten amb la Carta, a través del conveni que tenen signat EUROPARC-España i la Reserva Natural de Kullaberg.
 
Els parcs suecs, entre d’altres, estan interessats en les problemàtiques de trànsit, crisis energètica, escombraries, senyalització d’itineraris per a diferents tipus d’usuaris, preservació de patrimoni històric i col·laboració amb pescadors. 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Foix, Garraf, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Diputació de Barcelona, ODS,