caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Garraf | Sant Llorenç-Obac També han fet tallers de cuina i degustacions

Parc a taula participa en la 7a edició de la Fira Àpat amb dotze productors de la Xarxa de Parcs Naturals

11/10/2022

Dotze productors del programa Parc a taula, en col·laboració amb la Xarxa Productes de la Terra, han fet venda i degustació dels seus productes a la Fira Àpat del 8 al 10 d’octubre a Barcelona. La Xarxa de Parcs Naturals hi ha organitzat diversos tallers i degustacions de cuina.

El 8, 9 i 10 d’octubre s’ha celebrat la Fira Àpat a Barcelona, la fira professional dels aliments produïts a Catalunya, on els productors i elaboradors de productes catalans presenten els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals. Té lloc anualment per aquestes dates a la Cúpula Events del Centre Comercial Les Arenas.

La Fira Àpat 2022 ha tancat la seva setena edició amb rècord d’assistents, més de 10.000 persones, 95 expositors i 45 activitats gastronòmiques. En aquesta edició, la gastronomia de la Xarxa de Parcs Naturals hi ha estat representada de la mà del programa Parc a taula, amb un espai d’exposició en què dotze productors hi han fet venda, degustació i contactes comercials professionals. La Fira també ha acollit un espai dedicat al Parc a taula on s’hi ha organitzat 11 activitats gastronòmiques.

Els dotze productors i elaboradors del Parc a taula que han estat presents són Vallflorida Xocolaters, Celler Avenc del Garraf, Bolet Ben Fet, Formatgeria La Cleda, Mel dels Erms i Pastisseria Rodellas. I provinents de l’obrador de Tagamanent, també del Parc a taula, hi ha assistit els productors Cor del Montseny, Aixada Conserves, Red Passion Berries, Arrels de Retrassia, Perfum de Fruits i Bets.

L’Espai Parc a taula, per la seva banda, ha organitzat diverses presentacions de productes i tallers de cuina de proximitat, vinculada amb els valors del programa Parc a taula. Hi ha destacat la participació dels alumnes de l’Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental (EHVO), membres també del Parc a taula. Altres xefs de renom també han captivat el públic amb les seves receptes a l’Espai Parc a taula, per exemple Sofia Janer, xef i exconcursant de Masterchef, Rafa Panatieri i Jorge Sastre, xefs de la premiada pizzeria Sartoria Panatieri, Mingo Morilla, xef de Cal Mingo i vinculat també al col·lectiu Sabors de l’Horta del Baix Llobregat, del Parc Agrari, Pau Viella, del restaurant L'Assaig 1901 i Sergi de Meià, xef català que ha apadrinat la Fira Àpat 2022.

Els membres participants del Parc a taula, han representat la gastronomia de la Xarxa de Parcs Naturals, concretament del Parc del Garraf, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Parc del Montnegre i el Corredor i el Parc de la Serralada Litoral. La propera edició de Fira Àpat es preveu a l’octubre del 2023.

Fira Àpat compta amb el suport i col·laboració de diverses institucions, com són la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, Mercats de Barcelona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA), la Federació Intercomarcal d’Hosteleria, Restauració i Turisme, Cuina Catalunya i Prodeca.

Per a més informació, cal posar-se en contacte amb els responsables del programa mitjançant el correu electrònic parcataula@diba.cat.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Parc a Taula, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Garraf, Sant Llorenç-Obac, Parc a taula, ODS,