Montnegre-Corredor En el marc del seguiment d'amfibis que realitza el Parc amb la col·laboració del GRENP
Es detecten tritons d'Anatòlia i tritons alpins al Parc del Montnegre i el Corredor
Mascle i femella de tritó alpí. Autor: GRENP
12/05/2020
La matinada del 6 de maig en una jornada rutinària de seguiment de les basses amb tritons exòtics del Parc del Montnegre i el Corredor, agents de la Secció del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) van acompanyar els guardes del Parc del Montnegre i el Corredor i membres del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP) per fer el seguiment de les poblacions de tritons exòtics. Aquesta col·laboració amb els agents del SEPRONA va ser a demanda d'aquests darrers per tal de conèixer de primera mà la problemàtica.
Entre els anys 2015 i 2018, el Parc del Montnegre i el Corredor ha detectat deu basses amb tritó d’Anatòlia (Triturus anatolicus) i tritó alpí (Ichthyosaura alpestris). Aquestes espècies són portadores sense símptomes de malalties emergents d’amfibis i el tritó d’Anatòlia, a més, s’hibrida amb el tritó verd (Triturus marmoratus), el tritó més abundant del Parc.
En els darrers anys, les malalties emergents d’amfibis ja han afectat algunes salamandres (Salamandra salamandra) i nombrosos tritons verds al Parc (amplieu la informació sobre aquesta greu problemàtica en aquesta notícia publicada el mes febrer).
Seguiment i control d’espècies exòtiques
Des de la detecció d’aquestes espècies exòtiques, el gestors del Parc del Montnegre i el Corredor fan el seguiment i control d’aquestes espècies per retirar-les del medi natural i apliquen un estricte protocol de bioseguretat per evitar l’expansió de les malalties emergents a d'altres punts d’aigua.
compartir
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Publicacions, amfibis, Hidrologia, Montnegre-Corredor, Gestió del medi, hàbitats, fauna, Paisatge, vertebrats, Planificació i avaluació, Divulgació, Biodiversitat, ODS, Recerca i seguiment, general,