caes

Parc Fluvial Besòs El diumenge 3 de març, de 10 a 13 h

Jornada d’anellament científic al Parc Fluvial del Besòs amb motiu del Dia Mundial de la Vida Silvestre

26/02/2024

Amb motiu del Dia Mundial de la Vida Silvestre, el Parc Fluvial del Besòs ha organitzat el proper diumenge dia 3 de març, de 10 a 13 h, una jornada d’anellament científic. El punt de trobada és davant del Refugi de Biodiversitat de Santa Coloma de Gramenet (coordenades 41.448395, 2.202197). S’arriba al Parc per l’accés de Baró de Viver (molt proper al metro Baró de Viver-L1). Per tant, es tracta del marge dret del riu (mirant cap al mar), aigües avall del pont Vell de Santa Coloma de Gramenet. 

L’activitat d’anellament científic d'ocells té finalitats científiques i pedagògiques. D'una banda, és un mètode d’estudi que consisteix en col·locar als ocells una anella amb un codi de lletres i números únic que permet identificar-los de manera individualitzada (com si fos un DNI). 

Així, si es torna a agafar l’ocell, tant si és al Parc Fluvial del Besòs com si és a qualsevol altre indret del món, es pot conèixer la seva història. D’aquesta manera, es poden estudiar paràmetres com la taxa de supervivència, la fenologia, l’abundància i l’èxit reproductor de cada espècie. 

D'altra banda, es tracta d’una oportunitat per mostrar i explicar a la ciutadania la importància que té la vegetació d’aquest espai per a la conservació d’una gran varietat d’espècies d’aus migradores, hivernants i sedentàries que generalment són difícils d’observar i sovint passen desapercebudes.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: fauna, vertebrats, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,