Xarxa de Parcs Naturals
Hi trobareu indicades també aquelles caminades que transcorren per la XPN

A punt el calendari de caminades de Catalunya 2018 de la FEEC

$urlFileEntry

Detall del calendari. Autor: FEEC

14/01/2018

El calendari de caminades de Catalunya per al 2018 conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El document s’ha realitzat amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Les dades que figuren al calendari 2018 han estat facilitades per les entitats organitzadores i la FEEC no es fa responsable de possibles canvis o omissions que puguin donar-se. Per a més informació sobre les caminades i altres activitats organitzades per les entitats de la FEEC, podeu consultar l'agenda que s’actualitza permanentment.

Caminades per la Xarxa de Parcs Naturals

En el document, les caminades marcades amb un logotip de la XPN transcorren per part dels dotze espais naturals que formen la Xarxa (això és, Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Foix, Parc d’Olèrdola, Parc del Garraf, Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc de la Serralada de Marina, Parc de la Serralada Litoral, Parc del Montnegre i el Corredor, Espai Natural de les Guilleries-Savassona i Parc del Castell de Montesquiu).

Si esteu interessats a conèixer i descobrir els itineraris de la Xarxa de Parcs Naturals, cliqueu l'enllaç següent i descarregueu-vos també l’app Itineraris Parcs, amb més de 190 itineraris senyalitzats i 440 elements d’interès.

'Caminar, fer salut'

Estan àmpliament demostrats els efectes beneficiosos de l’activitat física regular que ajuda a prevenir les malalties coronàries, controlar la pressió arterial, millorar la diabetis, desenvolupar força muscular, controlar l’artrosi, millorar la mobilitat, reduir la depressió, prevenir l’osteoporosi, reduir el risc d’infart cerebral i reduir l’estrès. L’estat de salut, les preferències personals, els objectius i els interessos són els que determinen el tipus d’activitat que cada persona tria.

Caminar, a més a més, és una activitat que està a l’abast de gairebé tothom i és bona per a la salut. Caminar cada dia a bon pas trenta minuts i fer excursions per la natura és una pràctica divertida i enriquidora. En una caminada es poden enfortir els lligams socials i conèixer bonics indrets de la nostra geografia, sovint desconeguts, a la vegada que es practica l’esport més antic del món.

Recordeu, tanmateix, un seguit de consells bàsics que cal tenir en compte durant una caminada:

· Comporteu-vos de manera cívica amb la natura i la resta de participants.

· Porteu roba i calçat adequats, i cantimplora amb aigua.

· No embruteu. Dipositeu les deixalles als contenidors adients.

· Seguiu les indicacions dels organitzadors.

Us desitgem unes bones caminades durant tot 2018!

compartir

Font de la informació: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu,