Foix
Amb la col·laboració de Garraf Coopera

Recuperació del pla de Cabridets al Parc del Foix

$urlFileEntry

Voluntaris. Autor: Cercle de Voluntaris

10/03/2020

Una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals es van apropar al pla de Cabridets per tal de recuperar i caracteritzar un tram de la històrica carrerada de la Marina a la serra de Bonaire.

En arribar, Sofia Paricio, tècnica d'Ús Públic i Educació Ambiental del Parc, amb personal del Parc del Foix i del Parc del Garraf i en Carles Lluch, de Garraf Coopera, van rebre els voluntaris i va explicar-los com, a conseqüència d'un incendi forestal produït durant el 2012, es descobreix la carrerada de la Marina, datada del segle XIII. Aquesta forma part de la carrerada Reial de la Cerdanya i era molt utilitzada per fer la transhumància de ramats i cavalls.

Un cop situats a l'entorn, comencem a treballar de valent, sota el gran protagonista de la jornada, el sol i els amics de Garraf Coopera, que ens acompanyen tot el dia.

Durant la jornada es van realitzar nombroses tasques diferents: retirar vegetació amb l'objectiu d'esbrinar la direccionalitat d'alguns dels murs de la carrerada; caracteritzar algunes restes de pedra seca, prendre mides, senyalitzar la zona i fotografiar-la i, per últim, retirar algunes restes de pedra seca per saber si són restes d'antigues mulasses, com s'anomenen les barraques de pastor a la zona, i valorar la possibilitat o no de restaurar-les.

Cap al migdia, es dona per finalitzada la tasca, però abans de marxar el grup visita el turó del Sèu, espai municipal cedit en custòdia a Garraf Coopera, amb les explicacions de l'Enrique.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Foix, Relleu, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Gestió del medi, ODS,