caes

Garraf Es va comptar també amb interpretació de signes en llegua catalana (LSC)

Anna Gual i Àngela Balcells omplen de poesia i música el parc de la Costeta de Begues, en l'edició del Parc del Garraf de Poesia als parcs

10/10/2023

Sota un sol impropi del mes d’octubre, però sota l'ombra dels pins i la companyia de moltes papallones, el diumenge 8 d’octubre es va estrenar el duet format per Anna Gual i Àngela Balcells, cantant de la banda Angeladorrrm, del segell The Indian Runners en el marc del cicle Poesia als parcs. Gual, autora del Penedès, va recitar composicions del seu darrer poemari Les ocultacions. El recital va oferir també servei d’interpretació de signes en llengua catalana (LSC) per tal de fer-lo més accessible.

El leit motiv del darrer poemari d’Anna Gual, Les ocultacions (Premi Miquel de Palol, 2022), és tot allò que no es veu i l’autora hi parla d'experiències tan íntimes com la seva dicotomia entre vida d'escriptora i vida mundana, el vincle dels seus ancestres amb les vinyes o el dol perinatal, però també de vides d'altres, ja siguin ficcionades o no, com la de la fotògrafa Vivian Maier.

El recital va combinar la veu de Gual en solitari amb l'acompanyament al teclat en alguns poemes per part de l'Àngela Balcells, que ha creat ambients sonors idonis per al seu contingut. Balcells també ha cantat cançons del seu darrer EP "Res no dura gaire estona", com ara: “No em cal”; “On anirà el cel”; “Incendi”; o “Un malson més”.

Així, gairebé una quarantena de persones d’edats diferents es van aplegar al parc de la Costeta, de Begues, per escoltar-les, i al acabar van tenir ganes, després d’un llarg aplaudiment, de fer-los comentaris sobre l’experiència viscuda. Entre el públic hi havia els participants del taller Font de poemes, que duien el poemari treballat i van poder conversar amb l’Anna Gual i, fins i tot, que els signés algun exemplar.

El cicle arribar a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i al Parc del Foix

El proper recital de Poesia als parcs serà a Vilanova de Sau, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el diumenge 22 d’octubre a les 12 h. Es podrà gaudir dels versos d’Anton Carrera i Núria Armengol i l’acompanyament musical de Iago Rueda, de Remei de Ca la Fresca.

El següent i darrer del cicle 2023 serà al Parc del Foix el diumenge 12 de novembre a les 12 h, a la plaça del Castell de Castellet i serà un recital poètic per a tots els públics de la mà de Núria Albertí i Andreu Galofré, de La Ludwig Band.

Tota la informació sobre el cicle es pot consultar a la web Poesia als parcs.

compartir

Font de la informació: Tramoia Produccions Culturals

Categoria: Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Garraf, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc, ODS, Educació ambiental, Poesia als Parcs,