caes

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Amb la soprano Nuria Vilà, el tenor Jordi Cortada i el pianista Enric Colomer

El cicle Òpera als parcs es clou enguany amb un brindis operístic al Parc del Garraf

28/11/2022

El recent inaugurat teatre La Bòbila de Sant Pere de Ribes, al Parc del Garraf, va acollir el diumenge 27 de novembre el segon i darrer concert del cicle Òpera als parcs d’enguany, Per a qui i per què brindem, amb la soprano Nuria Vilà, el tenor Jordi Cortada i el mestre Enric Colomer al piano. Al concert, d´entrada lliure, hi van assistir unes 70 persones.

S´hi van sentir drames lírics escrits en català. En són una bona mostra l’obra inèdita Andreu el navegant, d’Enric Morera i amb lletra de Josep M. de Sagarra, recentment rescatada de l’oblit, i Cançó́ d’amor i de guerra, de Rafel Martínez Valls. Les obres d’aquests autors són una pinzellada representativa del talent creatiu que ha inspirat aquest gènere al nostre país.

Brindar, en català̀, ens ofereix l’oportunitat de compartir, de celebrar, de mostrar alegria i regalar-la. Per això̀, aquest concert esdevingué un homenatge a peces del cant líric que tracten el tema de l'oferiment, la reunió́ i la felicitat.

I si havíem de brindar amb un somriure als ulls i la copa ben alta, la millor manera era fer-ho amb poesies de Joan Maragall i Gorina (1860-1911), Trinitat Catasús i Catasús (1887-1940) i Tomàs Garcés i Miravet (1901-1993) musicades pel nostre gran mestre Eduard Toldrà̀, de la ciutat veïna de Vilanova.

L´interludi Una fantasia pianística,  interpretada pel mestre Enric Colomer, així com les anècdotes relacionades amb els autors Enric Toldrà i Martínez Valls, van mantenir el públic del barri de les Roquetes, a Sant Pere de Ribes, expectant en tot moment. Van acabar dempeus aplaudint l'esperat bis, que incloïa Rosó, cantada a dues veus, les dels magnífics Nuria Vilà i Jordi Cortada.

La propera cita del cicle Òpera als parcs, inclosa en la programació de Viu el parc, ja serà l´any que ve, el 2023.

compartir

Font de la informació: Espectacleria

Categoria: Garraf, Xarxa de Parcs Naturals, Viu el parc,

Recursos

Òpera als parcsÒpera als parcs