caes

Garraf Rescatada d'una bassa de l'antic abocador del Garraf

S'allibera una fagina al Parc

24/10/2016

El divendres 21 d'octubre es va alliberar una fagina (Martes foina) a la finca pública de Can Grau. 

L'animal s'havia recuperat d'una bassa de lixiviats de l'antic abocador del Garraf. Un treballador el va rescatar i entregar als guardes del Parc i als Agents rurals que el van portar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

Desprès de deu dies de recuperació, va ser entregat de nou als agents rurals que el van portar al Parc i els guardes forestals van triar la zona més idònia per alliberar-lo. La finca agrícola de Can Grau va ser el lloc escollit ja que compleix diverses condicions fonamentals per a la bona adaptació de l'animal. Així, es tracta d'una zona agroforestal amb construccions de pedra seca i bedrunes, és a dir, font d'aliment i amagatall; punts d'aigua (abeuradors i basses per a fauna) lliures del perill que hi torni a caure; presència de l'espècie (vista en vídeos i fototrampeig històrics); interès per a la gestió de plagues de conreus de col brotonera (insectes, rosegadors, etc.), i interès divulgatiu i educatiu per als usuaris i gestors de l'Escola de Natura de Can Grau. 

Tal com us hem avançat, l'alliberament es va produir el divendres 21 d'octubre a les 11.30 h i va ser presenciat per setanta voluntaris de l'empresa Telefònica que estaven realitzant un voluntariat corporatiu als voltants de Can Grau (arranjant murs de pedra seca i condicionant la vinya educativa de Can Grau).

Aquest fet ha comportat que l'alliberament hagi passat a ser una acció molt valuosa tant per generar consciència ambiental com per fer educació ambiental i divulgació dels valors del Parc del Garraf i explicar qüestions de la gestió d'aquest espai natural protegit.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: vertebrats, fauna, Educació ambiental, Garraf, Biodiversitat, Gestió del medi, mamífers, general,