Sant Llorenç-Obac
Per tractar els temes que seran debatuts al Fòrum Permanent

Trobada del Grup de Treball (CETS) al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

$urlFileEntry

Participants a la trobada. Autor: XPN

26/03/2020

El dilluns 9 de març de les 10 a les 13 h, va tenir lloc la primera reunió del 2020 del grup de treball de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Després que s’iniciés el procés d’acreditació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) l’any 2011, el grup de treball s’ha anat reunint periòdicament per tractar els temes que seran debatuts en el Fòrum Permanent, que és  l’espai de participació i de treball per tal que tots els agents implicats en la CETS del Parc de Sant Llorenç, tant del sector públic com del sector privat, personal de les administracions públiques, municipis, sector ambiental i sector turístic.

El grup de treball havia renovat part dels seus membres i aquesta primera reunió es va desenvolupar amb una introducció a la CETS, per als nous membres. Després, va explicar-se el punt en què actualment es troba la CETS, de tancament del Pla d’acció del Parc 2016-2020 i d’inici de treball del nou Pla d’acció 2021-2025 que ha d’estar acabat el 15 de desembre d’enguany.

Així mateix, es va presentar als assistents el calendari de reunions previstes per a aquest any del grup de treball i del Fòrum Permanent, que incrementarà el nombre de reunions per poder pactar el nou Pla d’acció entre les diferents entitats i els sectors públic i privat.

La jornada va finalitzar amb un treball en grups dels assistents, en el qual es van valorar les accions que s’han portat a terme durant el període 2016-2020 així com aquelles mancances amb què s’han trobat, de cara a treballar en el proper pla d’acció del Parc.

Carta Europea de Turisme Sostenible  (CETS)

La Carta Europea de Turisme Sostenible és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc, que assegura que l'ús turístic del Parc es desenvolupa de forma compatible amb la conservació del territori, tot minimitzant els impactes negatius que pot causar el turisme i contribuint al desenvolupament socioeconòmic local que aquesta activitat genera.

L'any 2011, tant el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac com el Parc Natural del Montseny van obtenir el reconeixement de la CETS. El 2017, els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix s’hi van sumar.

Per a més informació sobre el desplegament de la CETS al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i a la resta de parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals.

 

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Sant Llorenç-Obac, ODS,