caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montesquiu Es pot veure íntegrament al canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals

El Cercle de Voluntaris ofereix una xerrada sobre l'evolució i el seguiment del gat fer a Catalunya

25/01/2021

Sota el títol 'Gat fer, evolució i seguiment', l'Àngel Such i en Marc Vilella, de Felis. Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN), van repassar els trets característics principals que ajuden a diferenciar el gat fer del gat domèstic o dels híbrids. També van mostrar els resultats dels estudis de seguiment que s'estan fent actualment, treballs en què la tècnica de fototrampeig està proporcionant sorpreses com la detecció d'individus en zones on fins ara no n’hi havia constància.

El dimecres 20 de gener, el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va realitzar la primera activitat del 2021 amb la xerrada "Gat fer, evolució i seguiment", una sessió en línia que tancava també el novè seminari "Bosc eurosiberià i prats de muntanya" i que va comptar amb la participació d’una vintena de voluntaris.

Gràcies a les aportacions dels experts de Felis. Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya, Àngel Such i Marc Vilella, els assistents a la xerrada van poder conèixer en profunditat el gat salvatge o gat fer (Felis silvestris).

Durant la sessió es van abordar diverses temàtiques: com és del gat fer, quines són les principals amenaces (per exemple, la hibridació amb el gat domèstic i la transmissió de malalties) i com es porten a terme les diferents tasques de seguiment i la conclusió d’aquests estudis.

Aquells qui vulguin aprendre a reconèixer el gat fer i diferenciar els seus rastres a més dels projectes d’estudi i seguiment de l’espècie que s’estan duent a terme poden recuperar la xerrada en el canal Youtube de la Xarxa de Parcs.

Així mateix, recomanem el vídeo següent en què es poden veure de primera mà les tasques que fan des de Felis, Grup de Recerca en Carnívors i el Zoo de Barcelona, en relació amb el gat salvatge, i la notícia sobre el seguiment i detecció d'exemplars de gat fer al Parc del Castell de Montesquiu.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Paisatge, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Vídeos, Xarxa de Parcs Naturals, Montesquiu, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, ODS, Notícies d'arreu, Vídeos,