caes

Olèrdola Els dissabtes 7 i 14 d'agost

Els 'Vespres al castell d'Olèrdola' portaran dues jornades singulars al Conjunt monumental

02/08/2021

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l'Ajuntament d'Olèrdola han programat els 'Vespres al castell d’Olèrdola', els dissabtes 7 i 14 d’agost. Es tracta de dues vetllades al capvespre que s’inclouen en el marc de la commemoració dels cent anys de les intervencions de l'Institut d’Estudis Catalans a Olèrdola. Les activitats, que inclouen visites comentades amb les arqueòlogues, observació d'estels, concerts i espectacles, són gratuïtes i estan incloses en el preu de l'entrada al Museu (5 euros adults).

La proposta "Vespres al castell d'Olèrdola" vol atreure i suscitar interès pel Conjunt monumental -tant per les seves dimensions històriques i naturals com pels recursos interpretatius emprats-, al més ampli ventall de públics possible. Per fer-ho, impulsa el seu potencial actual d’esdevenir un actiu major del desenvolupament cultural i turístic del Penedès.

Marta Maragall, responsable d'activitats i comunicació de la seu d'Olèrdola del MAC, explica en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola (àudio) que en aquesta ocasió els "Vespres al castell d'Olèrdola" s'han reforçat de continguts per commemorar el centenari de les intervencions de l'IEC a Olèrdola.

Programa d'activitats dels 'Vespres al castell d’Olèrdola'

El dissabte 7 d’agost s’iniciaran les activitats a les 19 h amb dues visites comentades a càrrec d’especialistes del conjunt històric: d’una banda, 100 anys després... Ahir i avui de la recerca arqueològica i, d’una altra, Vi i cellers de la ciutat medieval. A les 20.30 h, Joan Solana, Jordi Mestres i Adrià Claramunt, presentaran un concert de jazz en viu. A partir de les 21.30 h i fins a les 23 h s’observarà el cel d’Olèrdola. Finalment, a les 22 h l'espectacle audiovisual i Roger Subirana, acompanyat per la veu d'Esther López, tancaran la nit. Es disposarà de servei d'àpats o catering local i degustació de productes de cellers de la DO Penedès.

Una setmana després, el dissabte 14 d’agost, els vespres començaran igualment amb dues visites a càrrec dels especialistes del conjunt històric: 100 anys després... Ahir i avui de la recerca arqueològica i Ermegodo, una dona del segle X. A les 20.30 h, Laura Andrés, pianista i compositora, presentarà #blanc, el seu primer àlbum en solitari. A partir de les 21.30 h i fins a les 23 h es podrà observar el cel d’Olèrdola i, finalment, a les 22 h l'espectacle audiovisual i Roger Subirana, acompanyat per la veu d’Esther López, clouran unes nits especials. Com en el primer dels vespres, el dissabte 14 d’agost també es disposarà de servei d'àpats o catering local amb La Posada i degustació de cellers de la DO Penedès. 

En l'àmbit de les propostes, Marta Maragall posa l'accent en la diversitat d'activitats que acull aquests "Vespres al castell", amb l'espectacle audiovisual commemoratiu o actuacions musicals rellevants (àudio). El context de pandèmia obliga a seguir mesures de seguretat i a limitar l'aforament, però des del Museu es confia en què es rebrà una bona resposta de públic (àudio).

Recupereu l'entrevista a Marta Maragall, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, en aquest enllaç.

​​​​​​El castell d'Olèrdola, seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya

Olèrdola, mirador privilegiat del massís del Garraf i les àmplies extensions de vinyes del Penedès, mostra avui un extraordinari patrimoni de més de 4.000 anys d’història. Tot i això, encara hi ha un monument que en destaca, tallat a contrallum del cel d’estiu. Es tracta de la muntanya de Sant Miquel d’Olèrdola, que amb les restes del poblat iber, la impressionant fortificació romana i una ciutat medieval, emmarquen aquest magnífic conjunt històric, actual seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Es disposarà de servei d'àpats local i celler DO Penedès.

Activitats segures

Les activitats dels "Vespres al castell d'Olèrdola" tenen un aforament limitat i és obligatòria la inscripció prèvia al correu electrònic mac.olerdola@gencat.cat o bé trucant al 938 901 420.

Pel que fa als requisits que s’exigeix a les persones que visitin el Museu, cal dur sempre la mascareta posada, seguir les indicacions de les persones responsables dels equipaments i respectar la distància física d’1,5 metres. Se seguiran les recomanacions que imposa la situació motivada per la COVID-19 i serà de compliment obligat qualsevol altra mesura aprovada pel PROCICAT.

compartir

Font de la informació: Ajuntament l'Olèrdola

Categoria: Educació ambiental, Olèrdola, Educació ambiental, Educació ambiental,