caes

Litoral Us convidem a fer-vos subscriptors del canal

Moltes novetats al canal Youtube dedicat a l'astor del Parc de la Serralada Litoral

24/09/2018

Comença el curs i arriben també les novetats al canal Youtube Astor del Parc de la Serralada Litoral! Com és que el mascle no apareix a cap vídeo? Voleu aprendre a distingir l’edat de la femella d’astor? Seguiu les pistes dels vídeos gravats aquest estiu en un niu del Parc i ho descobrireu...

Amb la incorporació d’aquest darrer grup de vint-i-vuit vídeos, ja són una bona colla les gravacions que estan a disposició de tots els interessats en el món dels rapinyaires i la conservació de la natura. Entre d'altres detalls del dia a dia a la vida dels astors, els enregistraments mostren la femella restaurant el niu, fent de para-sol o protegint els pollets de la pluja. També podreu gaudir veient els pollets exercitant la musculatura, fent estiraments, tips i panxacontents o en plena disputa per l'aliment que els acaba de portar la femella.

Els primers vídeos es van publicar al canal Youtube l’octubre del 2015, cinc anys després d’iniciar l’estudi i el seguiment dels rapinyaires del Parc. Des de llavors, se n'han anat incorporant de nous per tal d’oferir més informació sobre aquest fantàstic rapinyaire present al Parc de la Serralada Litoral i, alhora, contribuir a la sensibilització sobre la necessitat de fer compatibles les activitats diverses que es fan al Parc amb la seva conservació.

Enguany, s’ha fet una aposta per publicar també vídeos d’algunes altres de les espècies de rapinyaires que crien al Parc. Així, durant el gener es van incorporar filmacions de l’any 2017 de l’àguila marcenca, i del 2015 de l’aligot vesper. 

Tal com heu vist al canal, a principis del mes de setembre ja s’han incorporat les imatges d’aquest estiu en un nou niu d’astor.

El canal Youtube Astor del Parc de la Serralada Litoral acull actualment videofilmacions de tres de les espècies de rapinyaires presents al Parc. Esperem que sigui una eina per a la recerca, la sensibilització, la gestió i el gaudi dels valors naturals d’aquest territori.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: vertebrats, ocells, Litoral, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Educació ambiental, fauna, Vídeos, Divulgació, Biodiversitat, Vídeos, general,