caes

Sant Llorenç-Obac El lliurament de premis es va fer davant del Marquet de les Roques

Un total de setze obres participen en el primer Concurs Literari 'Premi Marquet de les Roques'

01/10/2020

Un total de setze obres de quinze persones han participat en la primera edició del Concurs Literari Premi 'Marquet de les Roques' organitzat per l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall amb el suport del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el programa Viu el parc així com de l'associació cultural Set de teatre. El lliurament de premis, que s'havia de fer el 25 d'abril en ple confinament per la pandèmia, va tenir lloc finalment el dissabte 26 de setembre davant del Marquet de les Roques.

Els guanyadors van ser: en categoria infantil A narrativa: "La Mola" de Joana Berch Garcia i “El Pau i la Laia van a pescar”, d'Adriana Xuriguera Margenat; en categoria infantil B narrativa: “El confinament de l’avi”, d'Ona Pedret Rodríguez i en categoria infantil B poesia: “El riu Ripoll”, de Miquela Xuriguera Margenat. Pel que fa a la categoria juvenil narrativa, va guanyar “Divendres de primavera”, de Neus Barrachina Llobet. En adults, el premi de narrativa va ser per a “Nit de divendres”, de Marc Cerrudo Boada i el de poesia per a “La tempesta”, de Jordi Diu Rubio.
 
L’acte es va fer en un dels escenaris més bells del poble, el Marquet de les Roques, on l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall vol fer-hi més activitats. Va comptar amb la presència del diputat d’Espais Naturals, Josep Tarín, i del director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Àngel Miño. Conduït per l’entitat local Associació Cultural Set de teatre, hi van assistir una setantena de persones. En finalitzar, es va servir un petit refrigeri amb dos dels productes de la marca “Productes llorençans fets amb el cor”: el vi 5Quarteres i embotits de Cal Blau.

La casa de Joan Oliver, Pere Quart

El Marquet de les Roques està lligat per moltes raons a la família dels Oliver. La casa va ser encarregada a l’arquitecte Juli Batllevell, deixeble de Domènech i Muntaner, per Antoni Oliver i Buxó, avi de l’escriptor sabadellenc Joan Oliver (Pere Quart). Aquest hi passà llargues temporades i sovint hi organitzava vetllades literàries amb el grup d’escriptors conegut com La Colla de Sabadell.

Durant un dels molts àpats que feren en aquest mas, van constituir una empresa editorial modesta que anomenaren La Mirada i que encara avui perviu. El Marquet és d’estil historicista neoromàntic, precedent del Modernisme i, atès el seu aspectes exterior, s’entén que els Oliver s’hi referissin sempre amb el nom del castell. Als anys vint del segle passat, el Marquet va ser punt de trobada d’intel·lectuals i artistes de primera fila (Josep Carner, Carles Riba, Guerau de Liost, etc.). Actualment, és propietat de la Diputació de Barcelona.

compartir

Font de la informació: Ajuntament de Sant Llorenç Savall

Categoria: Sant Llorenç-Obac,