Guilleries-Savassona

Montseny | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Montesquiu | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El període per presentar la sol·licitud comença el 21 de novembre i acaba el 19 de desembre

Subvencions a les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs 2020

Alumnes durant una activitat. Autor: Coneguem parcs
Alumnes durant una activitat. Autor: Coneguem parcs
20/11/2019

La Diputació de Barcelona ha aprovat les bases reguladores de subvencions als ajuntaments de la província de Barcelona per fer front a les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs 2020 (de gener a juny), segons publica el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 14 de novembre. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 19 de desembre.

Guilleries-Savassona | Montesquiu A l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i al Parc del Castell de Montesquiu

Accions de conservació del cranc de riu

Exemplar de cranc de riu. Autor: XPN
Exemplar de cranc de riu. Autor: XPN
07/11/2019

El cranc de riu de potes blanques (Austrapotamobius pallipes) era una espècie molt abundant fa només trenta anys a gairebé totes les rieres del país, però actualment està en perill d’extinció i només està present a les capçaleres d’un centenar de rieres a tot Catalunya.

Guilleries-Savassona | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals En el marc del programa SEMICE

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Castell de Montesquiu incorporen estacions de seguiment de petits mamífers

Parany de captura. Autor: M. Vilella / Museu CN Granollers
Parany de captura. Autor: M. Vilella / Museu CN Granollers
24/10/2019

Enguany, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Castell de Montesquiu s’han adherit al conveni que la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers signen anualment per garantir el seguiment de la biodiversitat en els seus espais naturals. Un dels seguiments que s’ha iniciat és el de petits mamífers, emmarcat dins el programa SEMICE.

Guilleries-Savassona Dins l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

La Casa Museu Verdaguer acull el recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Recital a la Casa Museu Verdaguer. Autor: XPN
Recital a la Casa Museu Verdaguer. Autor: XPN
10/10/2019

El divendres 13 de setembre, la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles va acollir el recital 'Tanta carn bruta', a càrrec de Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch, els tres darrers guardonats amb el premi poètic Francesc Garriga, adreçat a autors inèdits. Els poetes van compartir escena amb la ballarina Ona Fusté.

Guilleries-Savassona La Matinal tindrà lloc el diumenge 29 de setembre

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona acull una nova edició del Viu el parc

14è Viu el parc. Autor: XPN
14è Viu el parc. Autor: XPN
16/09/2019

Entre els mesos de setembre i novembre, podeu gaudir de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona gràcies al programa Viu el parc. Enguany, els actes centrals són el recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges a la Casa Museu Verdaguer (divendres 13 de setembre, Folgueroles), la Matinal al parc (diumenge 29 de setembre, Folgueroles) i la Nit d'estels (dissabte 2 de novembre, Vilanova de Sau).

Guilleries-Savassona L'objectiu és que tots els punts de recolliida de l'Espai Natural quedin tancats amb fusta

Es tanquen amb fusta els punts de contenidors de residus de Vilanova de Sau

Un dels tancament amb fusta. Autor: XPN
Un dels tancament amb fusta. Autor: XPN
06/09/2019

El Consorci de l’Espai Natural ha enllestit la instal·lació de tancaments de fusta als voltants de sis punts de recollida de residus del municipi de Vilanova de Sau. Les àrees sobre les quals s’ha actuat es troben ubicades a l’Àrea d’esplai dels Vernets de Ca la Marta, a Can Morilla, a la presa del pantà de Sau, a La Riba, al Club Nàutic Vic-Sau i a l’Àrea d’esplai del pantà de Sau.

Guilleries-Savassona Fins al 30 de setembre, a Instagram

1r Concurs Fotogràfic de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Cartell del concurs. Autor: XPN
Cartell del concurs. Autor: XPN
24/07/2019

El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona té la voluntat de posar en valor l’Espai Natural des de vessants diverses com són la flora i la fauna, el paisatge, el patrimoni cultural i les bones pràctiques de respecte i conservació de la biodiversitat. Amb aquesta finalitat, ha organitzat un concurs de fotografia per tal de fer visibles aquests valors mitjançant les xarxes socials.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.