L'Informatiu dels parcs

Xarxa de Parcs Naturals
Montesquiu
Guilleries-Savassona
Montseny
Sant Miquel del Fai
Sant Llorenç-Obac
Montnegre-Corredor
Litoral
Marina
Parc Fluvial del Besòs
Collserola
Garraf
Olèrdola
Foix

Parc Fluvial del Besòs

  • Parc Fluvial Besòs
12/11/2024

Nova jornada d’anellament científic d’ocells al Parc Fluvial del Besòs

El Parc Fluvial del Besòs ha organitzat per al dissabte dia 23 de novembre de 2024, de 10 h a 13 h, una jornada d’anellament científic d’ocells. El punt de trobada és davant del Refugi de Biodiversitat de Santa Coloma de Gramenet. Al Parc, s'hi arriba per l’accés de Baró de Viver (molt proper a l'estació de Baró de Viver de la línia 1 del metro). Per tant, es tracta del marge dret del riu (mirant cap al mar), aigües avall del pont Vell de Santa Coloma de Gramenet.

  • Parc Fluvial Besòs
04/11/2024

El Parc Fluvial del Besòs registra espècies d'aus inusuals durant la temporada de migració

Durant el mes d’octubre, el Parc Fluvial del Besòs ha estat testimoni d’un flux migratori d’ocells de gran activitat, amb algunes observacions destacades per la seva raresa a la península Ibèrica. Mentre que les espècies migradores que hivernen al sud del Sàhara ja són més escasses, han començat a arribar espècies que passen l’hivern en latituds com la nostra, tot enriquint la biodiversitat del Parc.

  • Parc Fluvial Besòs
22/10/2024

Un mosquiter comú siberià, espècie més destacada en la jornada d’anellament del Parc Fluvial del Besòs a Montcada

La jornada d’anellament científic d’ocells a la zona amb canyissars de depuració que es va fer el dissabte 19 d’octubre davant de la depuradora de Montcada i Reixac va servir per capturar i anellar vuitanta-cinc ocells de disset espècies diferents que s’alimenten a la llera del riu. L’espècie més apreciada per la seva bellesa fou el blauet (Alcedo atthis), del qual s’anellaren 4 individus, la qual cosa posa de manifest que es tracta d’un ocell amb una abundància remarcable al Parc durant la tardor, fins i tot a nivell català. A més, es va anellar un mosquiter comú siberià (Phylloscopus tristis), una espècie considerada com a raresa a la península Ibèrica.

  • Montseny
  • Guilleries-Savassona
  • Marina
  • Litoral
  • Montesquiu
  • Foix
  • Garraf
  • Montnegre-Corredor
  • Olèrdola
  • Sant Llorenç-Obac
  • Xarxa de Parcs Naturals
  • Parc Fluvial Besòs
  • Sant Miquel del Fai
17/10/2024

La Xarxa de Parcs Naturals estrena lloc web

El portal web de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona estrena imatge. Des del 8 d'octubre, el web ha canviat el disseny i la navegació per facilitar la cerca d'informació rellevant al públic visitant dels 14 espais naturals que gestiona la Gerència de Serveis d'Espais Naturals. Per fer aquest canvi, prèviament es va crear el nou web de la Gerència, amb la informació de gestió i tràmits.

  • Parc Fluvial Besòs
07/10/2024

Els ocells migratoris inunden el Parc Fluvial del Besòs en plena temporada de pas, amb diversitat d'espècies observades

Aquest mes de setembre ha marcat un dels moments clau de l’any per observar la migració d’ocells al Parc Fluvial del Besòs, on el moviment d’espècies que es desplacen cap a les seves zones d’hivernada ha arribat al seu punt màxim. Això ha permès als ornitòlegs i aficionats presenciar una notable diversitat d’espècies, tant aquàtiques com terrestres, tot i que s’ha detectat una presència menor d’espècies aquàtiques en comparació amb altres anys.

  • Parc Fluvial Besòs
02/10/2024

La jornada d’anellament al Parc Fluvial del Besòs captura quaranta-quatre ocells de setze espècies

La jornada d’anellament científic d’ocells a la zona d’ús públic del riu Besòs a Sant Adrià de Besòs, organitzada per la Diputació de Barcelona el 29 de setembre, va ser un èxit de participació, amb uns 120 participants. L’activitat tenia finalitats científiques i divulgatives, amb l’objectiu de millorar el coneixement que es té sobre la importància que té el Parc Fluvial del Besòs per a la conservació de diverses espècies d’aus migradores i sedentàries i, al mateix temps, donar a conèixer aquests ocells a la ciutadania. Al llarg del matí es van capturar i anellar 44 ocells de setze espècies diferents que s’alimenten a la llera del riu.

  • Parc Fluvial Besòs
05/09/2024

Un ànec blanc i dos xarrasclets, observacions més destacables del seguiment ornitològic del Parc Fluvial del Besòs d’aquest agost

Durant l’agost, el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ja és més intens i variat, ja que, a banda d’ocells aquàtics, també es comencen a veure diverses espècies de passeriformes migratoris. Pel que fa als ocells aquàtics, cal destacar l’observació a Sant Adrià de Besòs d’un ànec blanc (Tadorna tadorna) i dos xarrasclets (Spatula querquedula). El cens el realitza Xavier Larruy Brusi, biòleg especialitzat en ornitologia.

  • Parc Fluvial Besòs
25/07/2024

Un vessament tòxic al riu obliga a tancar el Parc Fluvial del Besòs durant un cap de setmana

Un abocament químic al riu Besòs arran de les tasques d’extinció d’un incendi en una nau de Polinyà, el divendres 19 de juliol, va provocar la mort d’un miler de peixos i com a mesura de precaució els ajuntaments de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs van decidir, juntament amb la Diputació de Barcelona, tancar l’accés al Parc Fluvial del Besòs el dissabte a la tarda, 20 de juliol, i el diumenge, 21 de juliol.

  • Parc Fluvial Besòs
02/07/2024

Les observacions ornitològiques detecten poc flux migratori al Parc Fluvial del Besòs durant el mes de juny

El flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones d’hivernada fins a les zones de nidificació ha estat molt escàs durant la primera quinzena del mes de juny al Parc Fluvial del Besòs i tan sols s’han pogut contemplar, com a espècies migradores, un martinet menut (Ixobrychus minutus) i una tórtora (Streptopelia turtur) en la zona sense ús públic de Santa Coloma de Gramenet.

  • Parc Fluvial Besòs
07/06/2024

Una gamba roja, l'observació més destacada al Parc Fluvial del Besòs durant el mes de maig

El mes de maig ha estat el darrer de la primavera amb una migració intensa al Parc Fluvial del Besòs, especialment durant les primeres setmanes en què s’hi ha pogut observar un major nombre d’espècies tot coincidint amb condicions meteorològiques adverses. Ha estat significativa l’observació d’una gamba roja anellada de la subespècie ussuriensis, amb molt poca presència al Parc.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.

Cercador de notícies




Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials