Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Publicador de continguts

Parc Fluvial Besòs
La contaminació de les aigües ha provocat una mortaldat de fauna aquàtica

El Parc Fluvial del Besòs tancat per l'emergència declarada en les aigües del riu

$urlFileEntry

Riu Besòs, l'11 de desembre. Autor: Parc Fluvial

12/12/2019

A causa dels abocaments produïts a les aigües del riu Besòs per l’incendi en una fàbrica ubicada a Montornès del Vallès, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Parc, conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua, han acordat mantenir tancat l’accés al Parc Fluvial del Besòs en tot el seu àmbit, des de Santa Coloma de Gramenet fins a la desembocadura al mar a Sant Adrià de Besòs, davant la situació d’emergència declarada i fins que la qualitat de l’aigua així ho permeti.

La contaminació de les aigües ha provocat una mortaldat de fauna aquàtica, bàsicament peixos, especialment en el tram inicial de l’incendi, a Montornès del Vallès. Els ajuntaments estan procedint a la retirada d’exemplars de peixos morts per part d’una empresa especialitzada.

També els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) estan realitzant inspeccions per caracteritzar la qualitat de l’aigua del riu Besòs des de Montornès fins a la desembocadura, i fer un seguiment continuat de l’evolució del riu per veure el seu ritme de recuperació i afectació.

El Parc Fluvial del Besòs és un espai públic ubicat al llarg dels darrers nou quilòmetres de llera del riu Besòs, des de la confluència amb el riu Ripoll fins la desembocadura al mar Mediterrani. Amb una superfície total de 115 hectàrees és un dels espais verds més importants de la regió metropolitana de Barcelona, sobretot si es té present la seva ubicació formant part del continu urbà de les ciutats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac

La Diputació de Barcelona té encomanada la gestió d'aquest Parc Fluvial del Besòs, que duu a terme mitjançant l'equip de l'Oficina Tècnica d'Acció Territorial de l'Àrea d'Espais Naturals. Aquesta gestió inclou vetllar pel compliment de les normes d'ús amb el suport del servei de control de l'ús públic i el manteniment integral de l'espai i de les seves instal·lacions en tot el seu àmbit.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: vertebrats, fauna, Biodiversitat, Gestió del medi, Normativa, Parc Fluvial del Besós, Recerca i seguiment, Hidrologia, Divulgació, Parc Fluvial del Besòs, hàbitats, Parc Fluvial Besòs, peixos, general,