Marina

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana

Fins a finals d'any, gaudiu dels programes de passejades guiades arreu dels parcs

Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
10/09/2019

Durant els caps de setmana, nou espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. A la majoria és imprescindible inscriure's prèviament. En ocasions, les places són limitades i les reserves es fan segons l'ordre d'inscripció.

Marina L'actuació principal ha estat la realització de desbrossaments manuals

Finalitzats els treballs al Parc de la Serralada de Marina

Actuacions finalitzades. Autor: XPN
Actuacions finalitzades. Autor: XPN
22/07/2019

Han acabat en tot l’àmbit de Santa Coloma de Gramenet els treballs forestals d’eliminació de combustible acumulat desprès de l’actuació forestal contra el Tomicus destruens.

Marina El cost final de l’actuació ha estat de 7.445,20 euros

S'acaben els treballs de neteja de la llera de la riera de Can Zam

Actuacions a la llera. Autor: XPN
Actuacions a la llera. Autor: XPN
19/07/2019

Els treballs han consistit en la neteja del torrent de Can Zam, situat al municipi de Santa Coloma de Gramenet, que recull una part de les aigües del vessant sud del Parc de la Serralada de Marina i es trobava reblert per llims i sorres, de manera que l'aigua no feia el recorregut adient sinó que sortia fora d'aquest i envaïa la calçada dels carrers del recinte de Torribera.

Marina Va oferir un recital en el marc del programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges

VerdCel, poesia i compromís al Parc de la Serralada de Marina

Instant del concert. Autor: XPN
Instant del concert. Autor: XPN
10/07/2019

El dissabte 29 de juny, l’ermita de Sant Pere de Reixac es va convertir en l’indret ideal on refugiar-se de l’onada de calor i gaudir del recital poètic que va oferir VerdCel. L’artista, originari del País Valencià, va traçar un recorregut per la seva discografia sota el títol “Ras i poesia” amb poemes cantats davant d’un públic heterogeni format per visitants dels Parc de la Serralada de Marina i veïns i veïnes de les poblacions del voltant.

Marina Al Parc de la Serralada de Marina

Inici dels treballs de trituració de restes vegetals afectades per la plaga del 'Tomicus'

Treballs forestals de trituració. Autor: XPN
Treballs forestals de trituració. Autor: XPN
08/07/2019

El Parc de la Serralada de Marina ha iniciat aquesta setmana els treballs forestals de trituració de les restes vegetals afectades per l’escolítid Tomicus destruens, un escarabat perforador que ataca els boscos de pins, especialment del Maresme i del Barcelonès, i que els deixa secs i els acaba matant. Aquesta actuació s’ha iniciat a les zones forestals de Santa Coloma de Gramenet,  concretament a l’àrea del camí dels Minerals - font de l’Alzina, continuarà pels voltants de Torre Pallaresa i Can Botinyà i finalitzarà a l’interior del recinte de Torribera.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una vintena d'activitats entre juliol i setembre a les biblioteques del Maresme

Durant els mesos d'estiu, 'Parcs i biblioteques... naturalment!' no s'atura

#ParcsiBiblios. Autor: XBM
#ParcsiBiblios. Autor: XBM
01/07/2019

Ja podeu consultar les prop de vint activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s’han organitzat durant el tercer trimestre del 2019. Els diversos tallers, exposicions, hora del conte, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.

Marina Dins les accions per preservar el Parc

El Parc de la Serralada de Marina reforça la senyalització dels usos dels camins

Senyalització al turó d'en Seriol. Autor: XPN
Senyalització al turó d'en Seriol. Autor: XPN
28/06/2019

La biodiversitat del Parc de la Serralada de Marina és una font de benestar per a moltes persones que el visiten i que tenen la consciència de promoure’n la seva preservació. El valor essencial de la biodiversitat del Parc rau en el fet que és el resultat d’un procés històric dels seus diferents usos.

Marina S'exposen a la Biblioteca Elisenda de Montcada

Ja es coneixen els guanyadors del 6è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de la Marina

Guanyadors i organitzadors. Autor: Aj. Montcada i Reixac
Guanyadors i organitzadors. Autor: Aj. Montcada i Reixac
21/06/2019

La sisena edició del Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de la Marina, que organitzen el Centre de Documentació del Parc de la Serralada de la Marina, la Biblioteca Elisenda de Montcada, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el Parc de la Serralada de Marina amb la col·laboració de l’AFOTMIR, va finalitzar el dijous 20 de juny amb la lectura del veredicte i l’entrega de premis a les tres millors fotografies a les categories de flora i fauna, patrimoni i paisatge.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals A Vallgorguina

Inscripcions obertes per a la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

Cartell de la Trobada d'Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
Cartell de la Trobada d'Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
14/06/2019

Els propers 20 i 21 de novembre del 2019 tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, a Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor. Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció per als ponents finalitza el 20 d’octubre.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.