Marina Reserveu-vos el 17 i 18 de març

El Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina celebra la 17a edició!

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
23/02/2018

El cap de setmana del 17 i 18 de març, atanseu-vos al Parc de la Serralada de Marina i gaudiu de les propostes culturals i de lleure que s’hi organitzen. Per una banda, el dissabte 17 a les 20.30 tindrà lloc la clàssica Nit d'estels a Tiana. L'endemà, Sant Jeroni de la Murtra i entorns acollirà la Matinal al parc.

Sant Llorenç-Obac Per descobrir la riquesa natural i patrimonial

El Parc Natural de Sant Llorenç us ofereix passejades guiades tot l'any

Serra de l'Obac. Autor: Aixa Íñigo
Serra de l'Obac. Autor: Aixa Íñigo
22/02/2018

Entre els mesos de febrer a juny i de setembre a desembre del 2018, cada diumenge al matí el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac organitza passejades guiades per donar a conèixer el seu entorn i immens patrimoni natural i cultural. Per poder participar, cal reservar prèviament als organitzadors de l’activitat escollida.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El dissabte 3 de març al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Comença una nova edició de les rutes teatralitzades inclusives

Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
22/02/2018

La Xarxa de Parcs Naturals inicia el mes de març un nou programa de rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor, Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Gratuïtes, consulteu les dates i feu la vostra reserva.

Xarxa de Parcs Naturals Amb selecció i textos de David Carrera i il·lustracions de Toni Llobet

Es publica la miniguia '101 arbres de Catalunya que cal conèixer'

Portada de la miniguia. Autor: Cossetània i Oryx
Portada de la miniguia. Autor: Cossetània i Oryx
22/02/2018

Just a temps, quan comencen a sorgir els primers borrons i flors, apareix la nova miniguia de camp sobre els nostres arbres. L’expressió més majestuosa del regne vegetal, l’arbre, sempre ha atret i encuriosit els humans, ja sigui com a símbol de la natura, font de llegendes o proveïdor de béns. Malgrat que estan presents en el nostre entorn i són ben vistosos, sovint ens pot costar saber quin és l’arbre que tenim al davant.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Les podeu consultar i descarregar del web

Bases de la convocatòria extraordinària de selecció de personal per al Pla de Vigilància i Informació contra Incendis Forestals 2018 (PVI)

#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
22/02/2018

La convocatòria d'aquest procés selectiu de personal ha de proveir la borsa del Pla de Vigilància i Informació contra Incendis Forestals per tal de cobrir un total de 182 places d'informadors, 40 guaites i 27 operadors de comunicacions de la campanya 2018.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Adreçat a comandaments i tècnics vinculats a la planificació i a la gestió territorial a escala local

Ja us podeu inscriure al curs 'Eines per a la gestió i millora de la infraestructura verda local'

Infraestructura verda local. Autor: OTPAT
Infraestructura verda local. Autor: OTPAT
22/02/2018

La Diputació de Barcelona ofereix aquest curs als ens locals amb l'objectiu d'introduir els conceptes de serveis dels ecosistemes i infraestructura verda, essencials per comprendre una nova visió de l'ordenació del territori que incorpora la conservació del patrimoni natural.

Guilleries-Savassona Hi descobrireu les espècies lligades als ambients aquàtics

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona instal·la plafons informatius dedicats a l'ambient de les basses

Plafó a l'AE dels Vernets de Ca la Marta. Autor: XPN
Plafó a l'AE dels Vernets de Ca la Marta. Autor: XPN
21/02/2018

Aquestes darreres setmanes, s’ha començat a instal·lar a punts diversos de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona el plafó informatiu sobre l’ambient d’una bassa. En ell, els visitants podreu descobrir les nombroses espècies lligades als ambients aquàtics i humits.

Montseny Expliqueu-nos les vostres experiències i opinions sobre gènere i ruralitat

S'inicia la diagnosi participativa del Pla d'igualtat de gènere i desenvolupament rural sostenible a la Reserva de la Biosfera del Montseny

Dones del Montseny. Autor: XPN
Dones del Montseny. Autor: XPN
21/02/2018

Des de la Direcció de la Reserva de la Biosfera del Montseny (RBM) impulsem un procés per promoure en aquest territori la igualtat de tracte i d’oportunitats sense prejudici de gènere i contribuir a l’apoderament de les dones rurals del Montseny, així com posar en valor els seus sabers i experiències.

Sant Llorenç-Obac A la sessió es va ultimar la redacció del document 'Bones pràctiques esportives organitzades'

El Parc de Sant Llorenç celebra el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible

Celebració del Fòrum Permanent. Autor: XPN
Celebració del Fòrum Permanent. Autor: XPN
20/02/2018

El dijous 15 de febrer es va reunir el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Casal de Cultura de Matadepera en sessió extraordinària per tractar diversos aspectes relatius a la revisió i l’aprovació dels criteris d’adhesió d'empreses a la CETS (Fase II) i per concloure la redacció del document 'Bones pràctiques esportives organitzades'.

Garraf La iniciativa va començar fa quatre anys

Presentació i balanç del projecte de recuperació i conreu de l'espigall al Parc del Garraf

Moment de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
Moment de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
16/02/2018

El Parc del Garraf ha fet balanç dels quatre anys del projecte de reintroducció del conreu de la col botonera i espigalls en el recinte de l’espai natural, un programa realitzat amb la Fundació Miquel Agustí, vinculada a l’Escola Superior d’Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’acte ha tingut lloc el divendres 16 de febrer a l’Escola de Natura Can Grau, a Olivella, equipament situat dins del Parc.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.