Montseny La participació és exclusivament en línia a través de la web del concurs

Es convoca FotoMontseny, nou concurs internacional de fotografia de natura

Detall del cartell. Autor: FotoMontseny2018
Detall del cartell. Autor: FotoMontseny2018
09/08/2018

Amb motiu de la celebració, enguany, dels quaranta anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny, FotoMontseny esdevé un concurs internacional de fotografia de natura que se centra en les reserves de la biosfera. El certamen de fotografia està organitzat pel Museu Etnològic del Montseny, l’Ajuntament d’Arbúcies i la Secció Fotogràfica Centre d’Arbúcies amb la col·laboració del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i de les diputacions de Barcelona i Girona, que gestionen el Parc Natural.

Parc Agrari Sol·licituds fins al 5 de setembre

Subvencions per a les cooperatives agràries i altres entitats agràries sense finalitat de lucre

Camp del Parc Agrari. Autor: XPN
Camp del Parc Agrari. Autor: XPN
09/08/2018

El dilluns 6 d’agost del 2018 va sortir publicat al BOPB la convocatòria que incorpora les bases específiques per a la concessió de Subvencions en règim de concurrència competitiva per a les cooperatives agràries i altres entitats agràries sense finalitat de lucre que actuïn totalment o majoritàriament dins l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat per a la millora dels processos de producció, transformació, comercialització i gestió de serveis en el sector agrari. Any 2018. (BNS: 410664).

Foix Es van poder veure dos exemplars el 26 de juliol

El curroc, nova espècie d'ocell vista al Parc del Foix

El curroc, ocell lligat a ambients aquàtics. Autor: X. Bayer
El curroc, ocell lligat a ambients aquàtics. Autor: X. Bayer
03/08/2018

A finals del mes de juliol del 2018, s’ha observat per primera vegada al Parc del Foix el curroc (Sterna nilotica). Es tracta d’una espècie d’ocell que, fins ara, mai havia estat citada al Parc.

Collserola Substituirà el pla vigent, aprovat l'any 1987

Un nou Pla Especial de Protecció de la Serra de Collserola

Mapa. Autor: CPNSC
Mapa. Autor: CPNSC
30/07/2018

Aprovació inicial d’un nou Pla Especial de Protecció que substituirà el pla vigent, aprovat el 1987, com a conseqüència de la declaració de Parc Natural de la Serra de Collserola. El nou model de protecció es basa en la potenciació dels serveis ecosistèmics i el control de les pertorbacions que tenen efectes negatius sobre els sistemes naturals. L’objectiu prioritari és preservar i millorar els valors ecològics i la connectivitat tant interna com externa dels ecosistemes.

Xarxa de Parcs Naturals L'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB) lidera el projecte

S'equipen amb emissors GPS els polls d'aufrany del Parc Natural de Sant Llorenç i de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
30/07/2018

En el marc del projecte ‘Aplicación de nuevas tecnologías para conocer los efectos del cambio global y local en las poblaciones ibéricas de alimoche. Aplicaciones para la conservación’ s’han marcat mitjançant emissors GPS-GSM tres polls d’aufrany Neophron percnopterus, un voltor greument amenaçat en l’àmbit global. El projecte té el suport de Red Eléctrica de España SAU, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona i està liderat per l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB).

Parc Fluvial Besòs Realitzades el mes de juliol

Observacions faunístiques més destacables durant el seguiment ornitològic del Parc Fluvial del Besòs

Fotja juvenil amb un ànec collverd. Autor: X. Larruy
Fotja juvenil amb un ànec collverd. Autor: X. Larruy
30/07/2018

Durant el mes de juliol, el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ja és més notori, especialment en el cas dels ocells aquàtics. D’entre les espècies observades destaca especialment un picot verd (Picus viridis) vist a la desembocadura del Parc Fluvial del Besòs i, posteriorment, també vist aigües amunt. Destaquem també l’observació d’una fotja vulgar (Fulica atra) a Santa Coloma i un agró roig (Ardea purpurea) vist a Sant Adrià.

Montseny Us convidem a fer-vos-en seguidors!

El projecte #LifeTritóMontseny ja disposa de compte de Twitter

Twitter @LifeTrito. Autor: LifeTritó
Twitter @LifeTrito. Autor: LifeTritó
27/07/2018

El projecte europeu #LifeTritóMontseny ha posat en marxa recentment un compte de Twitter (@LifeTrito) per a la difusió i seguiment de les accions dissenyades per a la conservació i protecció del tritó del Montseny i el seu hàbitat. Aquesta és una de les accions comunicatives previstes per donar a conèixer el projecte que se suma a la pàgina web i al canal Youtube.

 

Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 28 de setembre d'enguany

Subvencions a les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs 2019

Infants gaudint del programa. Autor: XPN
Infants gaudint del programa. Autor: XPN
27/07/2018

La Diputació de Barcelona ha aprovat les bases reguladores de subvencions als ajuntaments de la província de Barcelona per fer front a les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs 2019 (de gener a juny), segons publica el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 26 de juliol. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 28 de setembre.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.