caes

Educació ambiental

Montesquiu Els actes centrals es fan el diumenge 2 de juny

El Parc del Castell de Montesquiu celebra la 29a edició de Viu el parc! amb la matinal, el ral·li fotogràfic i diverses activitats

La matinal del 2023, durant l'espectacle final. Autor: FUSIC
La matinal del 2023, durant l'espectacle final. Autor: FUSIC
27/05/2024

Els jardins del castell de Montesquiu acullen el diumenge 2 de juny la Matinal al parc del programa Viu el parc del Parc del Castell de Montesquiu. Es tracta de la 29a edició. Durant el mateix diumenge també es faran visites guiades al castell i el 25è Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu.

Montseny En el marc de les accions de recuperació d’aquest amfibi endèmic en perill crític d’extinció

S’alliberen més de 600 exemplars de tritó del Montseny al seu hàbitat natural

Un guarda forestal del Parc fent un alliberament. Autor: Xarxa de Parcs Naturals
Un guarda forestal del Parc fent un alliberament. Autor: Xarxa de Parcs Naturals
22/05/2024

En el marc de les accions previstes per a la recuperació del tritó del Montseny, espècie endèmica en perill crític d’extinció, aquest abril i maig s’han alliberat al seu hàbitat natural 620 exemplars de tritó criats en captivitat. En l’actuació, a més del Parc Natural del Montseny, hi ha participat el Zoo de Barcelona, el Departament d’Acció Climàtica, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Centre de Recerca i Educació Ambiental de Calafell (CREAC) i el Zoo de Chester.

Sant Llorenç-Obac En total hi ha 13 parelles al Parc Natural

El Parc Natural de Sant Llorenç anella polls de falcó pelegrí per fer-ne el seguiment i saber-ne la distribució

Anellament d'un dels polls. Autor: XPN
Anellament d'un dels polls. Autor: XPN
15/05/2024

Tècnics del grup de suport de muntanya dels Agents Rurals, guardes forestals del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i dos anelladors van anellar els dimarts 7 i 14 de maig diversos polls de falcó pelegrí. L’objectiu de l’anellament és fer el seguiment dels falcons per saber-ne la distribució al llarg de tota la vida adulta.

Sant Llorenç-Obac La cerimònia de lliurament dels premis serà a Madrid el proper 20 de maig

El projecte Tech4Nature, en el qual ha participat el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, seleccionat entre "Les 100 millors idees" del diari El Mundo

Imatge de la publicació del projecte a
Imatge de la publicació del projecte a "Actualidad Económica". Autor: El Mundo
15/05/2024

El diari El Mundo, a través de la seva publicació Actualidad Económica, ha donat a conèixer els projectes guanyadors de la convocatòria d’enguany de “Les 100 millors idees”, on ha seleccionat el programa Tech4Nature, una iniciativa de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i el programa TECH4ALL de Huawei, que des de finals de l’any 2022 es porta a terme al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Montesquiu En el marc del programa del seguiment que es fa amb el SOCC

Tallarol de casquet, pit-roig, tord comú i merla, ocells comuns més observats aquest maig al Parc del Castell de Montesquiu

Tallarol de casquet. Autor: Josep del Hoyo
Tallarol de casquet. Autor: Josep del Hoyo
15/05/2024

Durant la primera quinzena de maig, el Parc del Castell de Montesquiu ha fet la primera sessió del programa de Seguiment d’Ocells Comuns a Catalunya (SOCC). En aquest primer cens destaquen una gran quantitat de mascles cantant de tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), també pit-roig (Erithacus rubecula), tord comú (Turdus philomelos) i merla (Turdus merula). Els túrdids, juntament amb els pàrids, com les mallerengues, són dues de les famílies més presents al Parc. D'altra banda s'han detectat menys pica-soques blau al llarg dels sis trams de 500 metres de què consta el seguiment.

Marina Van desbrossar i treure vegetació

El Cercle de Voluntaris dona suport al manteniment de les excavacions del poblat ibèric de les Maleses, al Parc de la Serralada de Marina

Treballs a la zona sud. Autor: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals
Treballs a la zona sud. Autor: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals
15/05/2024

Un grup de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va netejar la vegetació de les excavacions del jaciment ibèric de les Maleses, a Montcada i Reixac, el dissabte 11 de maig, tal i com és habitual durant els últims anys.

Xarxa de Parcs Naturals | Altres Es va posar de manifest la relació entre la natura i el benestar humà

Èxit de participació i assistència virtual en el II Seminari Global de Ciència, Natura i Salut

La natura, font de salut. Autor: Forest Therapy Hub
La natura, font de salut. Autor: Forest Therapy Hub
15/05/2024

Els dies 16 i 17 d’abril va tenir lloc el II Seminari Global de Ciència, Natura i Salut organitzat per la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i el Forest Therapy Hub, al qual van participar 66 ponents de més de 25 països que van explorar una àmplia gamma de temes basats en les seves investigacions, des de l’ecologia fins a la salut mental, tot passant per la silvicultura i la teràpia de bosc. L’enfocament del Seminari es va centrar a fomentar les connexions amb la natura i la intersecció entre la recerca, la indústria i la implementació de pràctiques basades en l’evidència per millorar tant el benestar humà com el mediambiental.

Marina Es podrà visitar fins al 7 de juny

L’Hospital Germans Trias i Pujol alberga l’exposició temporal sobre el Parc de la Serralada de Marina

Exposició temporal al vestíbul de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Autor: Parc de la Serralada de Marina
Exposició temporal al vestíbul de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Autor: Parc de la Serralada de Marina
15/05/2024

Com a acció inclosa dins el Pla estratègic de Salut i Natura del Parc de la Serralada de Marina, un any més s’ha instal·lat l’exposició temporal sobre aquest Parc al vestíbul de l’Hospital Germans Trias i Pujol, tot coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura d’enguany. La mostra, que romandrà exposada del 6 de maig fins al 7 de juny, està adreçada al personal sanitari del centre en el marc del seu programa de promoció de la salut.

Marina L'acció s'emmarca dins la campanya Let's Clean Up Europe

La jornada del Clean Up Day al Parc de la Serralada de Marina, organitzada pel CAP Llefià, recull 94 kg de residus

Grup de voluntaris del CAP Llefià. Autor: CAP Llefià
Grup de voluntaris del CAP Llefià. Autor: CAP Llefià
14/05/2024

Un grup d’onze persones del CAP Llefià va recollir 94 kg de deixalles en el marc de la jornada Clean Up Day al Parc de la Serralada de Marina l’11 de maig. L’objectiu era recollir escombraries de forma voluntària dins de les activitats comunitàries que es programen des del mateix CAP. Aquesta acció s’emmarca dins la campanya Let’s Clean Up Europe, amb l’ajut i col·laboració de l’Agència Catalana de Residus i del grup impulsor del Pla de Promoció de l’Activitat Física i Salut (PAFES) que es duu a terme en gran quantitat de municipis catalans.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.