Biodiversitat

Parc Agrari Un total de tretze

Els voluntaris construeixen i col·loquen capses niu a la Masia Can Comas

Voluntaris amb les capses niu. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris amb les capses niu. Autor: Cercle Voluntaris
03/06/2019

El dissabte 1 de juny, els voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van ajudar al control biològic del Parc Agrari del Baix Llobregat amb la construcció i col·locació de tretze capses niu.

Marina Amb textos de Francesc Xavier Macià i il·lustracions de Martí Franch

Plafó sobre la migració de les aus rapinyaires diürnes al cim del Puig Castellar

Plafó sobre rapinyaires. Autor: XPN
Plafó sobre rapinyaires. Autor: XPN
03/06/2019

El cim del Puig Castellar, a Santa Coloma de Gramenet, és un indret idoni per a l’observació de les aus rapinyaires en migració ja que, a més de la bona visibilitat, l’indret forma part de la ruta migratòria d’aquestes i altres espècies d’aus.

Parc Agrari Sol·licituds fins al 30 de juny

Subvencions per a la recuperació de camps en l'àmbit del Parc Agrari

Camps de la vall Baixa. Autor: XPN
Camps de la vall Baixa. Autor: XPN
02/06/2019

El dijous 30 de maig es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) l’anunci de la convocatòria de subvencions mitjançant el procediment de concurrència competitiva per a la recuperació de camps en l'àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat per a l'any 2019. El termini de sol·licitud finalitza el 30 de juny del 2019.

Collserola S’organitzaran més de 300 activitats per tot Catalunya i per a totes les edats

Nova edició de la Setmana de la Natura al Parc Natural de Collserola

Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
02/06/2019

El Parc Natural de la Serra de Collserola acollirà diferents activitats de la Setmana de la Natura, una campanya que vol conscienciar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Montseny Van extreure més de 2.000 peus

Els voluntaris retiren la planta invasora seneci del Cap al Parc Natural del Montseny

Voluntaris a Collformic. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris a Collformic. Autor: Cercle Voluntaris
31/05/2019

El dissabte 25 de maig els voluntaris del Cercle van celebrar el Dia Europeu dels Parcs amb una acció als entorns de Collformic (Parc Natural del Montseny) durant la qual van extreure més de 2.000 peus de l’espècie invasora seneci del Cap (‘Senecio inaequidens’).

Xarxa de Parcs Naturals Per reforçar la Xarxa Fenològica de Catalunya, que permetrà millorar el coneixement de l'impacte del canvi climàtic a la Xarxa de Parcs Naturals

La Diputació de Barcelona i el Servei Meteorològic de Catalunya signen un conveni de col·laboració

Biodiversitat dels parcs. Autor: XPN
Biodiversitat dels parcs. Autor: XPN
30/05/2019

El director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, i el diputat en funcions d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, han signat un conveni de col·laboració per al reforç de la Xarxa Fenològica de Catalunya (FENOCAT).

Montnegre-Corredor S'ha publicat en català, castellà, anglès, francès i alemany

Es reedita el mapa de l'informador del Parc del Montnegre i el Corredor

Detall del mapa. Autor: XPN
Detall del mapa. Autor: XPN
30/05/2019

Les vostres visites i excursions al Parc del Montnegre i el Corredor seran millors si porteu a la mà el nou mapa de l’informador. Entre d’altres, el document situa els diversos equipaments i serveis (carreteres, pistes, senders, Oficina del Parc, miradors, construccions d’interès, entre d’altres) i ofereix informació sobre els itineraris senyalitzats i els centres i punts d’informació.

Olèrdola També es van inspeccionar les caixes niu de mallerengues

5è Taller d'Anellament d'Ocells al Parc d'Olèrdola

Instant de la jornada. Autor: XPN
Instant de la jornada. Autor: XPN
28/05/2019

El diumenge 19 de maig, l’equip de guardes i ornitòlegs del Parc d’Olèrdola va portar a terme l’activitat d’inspecció de les caixes niu per a mallerengues ubicades al Conjunt monumental d’Olèrdola. També es va desenvolupar una jornada d’anellament, durant la qual es van capturar, estudiar i anellar diversos ocells que, a continuació, es van deixar en llibertat. L’activitat, gratuïta i oberta al públic, va aplegar 36 persones, van poder conèixer la tècnica amb què s’estudien les aus silvestres.

Marina S'han netejat i naturalitzat els espais

Conclouen les obres de millora de l'entorn del mirador del turó de Montigalà i de les ermites de Sant Onofre i Sant Climent

Feixines ermites. Autor: XPN
Feixines ermites. Autor: XPN
20/05/2019

El turó de Montigalà, indret on es troba la Creu del mateix nom, és una zona de referència per a la ciutadania de Badalona i el seu entorn a causa de les seves dimensions, visible ja sigui des de la ciutat o des de la muntanya, principalment des de la vall de Sant Jeroni de la Murtra. Per la seva elevació (152 m), aquest turó ofereix una bona panoràmica de tota la serralada de Marina (cara nord) i de la ciutat de Badalona (cara sud).

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.